Следва

Editors' Choice: Моят куфар за един дълъг летен уикенд. Лятото на 2016 на Александра

Влез в час по въпросите за здравословното хранене с кулинарно междучасие Манджицу

Въпросът със здравословното хранене интересува хората от различна възраст, дори децата!

Food преди 7 години

Въпросът със здравословното хранене интересува хората от различна възраст, дори децата! И това е прекрасно, защото е важно темата да се засяга и пред най-малките, както в семейна, така и в училищна среда. Лидерът на пазара Lidl знае добре това, затова от 17-ти Май стартира инициативата "Кулинарно междучасие Манджицу".
От Лидл България са категорични по въпроса, че създаването на правилни хранителни навици в ранна детска възраст е от особена важност за всяко дете. Решихме да стартираме „Кулинарно междучасие Манджицу“, за да покажем на децата по забавен и лек начин, че здравословното хранене е не само полезно, но може да бъде вкусно и забавно, особено когато помагат на мама и татко в готвенето.“

„Кулинарно междучасие Манджицу" е първият по рода си проект на Lidl България, съчетаващ в себе си образователен и кулинаен фокус. Той е насочен към най-малките ученици - от първи до четвърти клас. Целта е по един интригуващ и забавен начин да се обърне вниманието на децата, както и на техните родители в посоката на здравословното хранене и предпазването от наднормено тегло в най-ранна възраст.

Със забавни игри - подреждане на масата, любопитно поднесени факти за различните храни и смели готварски приключения, Lidl България предават един важен кулинарен урок в училищата. По време на кулинарния урок децата могат да готвят сами и да се забавляват, докато го парвят, и да получат адекватен съвет за полезните храни и тяхното приготвяне.



Стартът на кампанията беше даден в СОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Троян.  До края на годината Lidl България ще посети още няколко училища, за да се случи “Кулинарно междучасие Манджицу” и в края на годината ще спонсорира финансово едно от тях, за да може да подобри площадките за спорт и забавление на територията си.

More Food