Следва

Sarris застава зад диджейския пулт този петък в YALTA CLUB

„Монолог“ и „Мейнстрийм“ - два от спектаклите на три3ависим 2016 гостуват в ДНК

На 24 май от 19:30 ч. в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще гостуват танцовите спектакли „Монолог и „Мейнстрийм“...

Events преди 7 години

На 24 май от 19:30 ч. в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще гостуват танцовите спектакли „Монолог и „Мейнстрийм“, които тази година бяха част от програмата на седмото издание на проекта за съвременен танц, пърформанс и инсталации „три3ависим 2016“.

МОНОЛОГ
Manifest Dance Company
Концепция, хореография, сценография, костюми и осветление: Светлин Велчев
Артистичен консултант: Барбара Крулик
Технически асистент: Ясен Георгиев
Звук: Random Inc
Фотография: Марица Колчева
Изпълнители: Станислав Генадиев и Виолета Витанова


Дуетът „Монолог“ е съвременен танцов спектакъл, изпълнен чрез средствата на инсталацията, представящ упадъка на стария свят и изграждането на новия.
Публиката става свидетел на работния процес на двамата пърформъри, които изпълняват ролята на конструктори на строителен обект – двама индивиди, обновяващи помещението, изграждайки паралелни реалности, превъплъщавайки се в създатели на собствената си съдба. Заобикалящата ни медийна среда обезчувствява обществото, буквално го пристрастява към материалното; емоциите са потиснати и ни оставят да съществуваме неохотно вцепенени и коравосърдечни. Любовта и взаимното опознаване вече не са същите.
Монолог е пърформанс, чиито специфични особености са продължение на текущите
изследвания на хореографа Светлин Велчев за значението и силата на движението,
вдъхновено от идеята за противоречия като основна характеристика на реалността.

МЕЙНСТРИЙМ
Концепция и хореография: Марион Дърова
Музика: Иван Шопов
Визуална среда: Полина Стоянова
Участват: Борис Георгиев, Христо Ушев, Ина Гергинова 
Фотограф: Марица Колчева

„Мейнстрийм“ се занимава с трудно уловимото, задкулисно обсебване на човека от инерцията, в която попада животът му. Ние сме изначално изгубени, инертни, попаднали във водовъртежа и пяната на постоянно явяващото ни се безсмислие. Къде е тоталността на нашето съществуване, къде е истинското, неподменено откровение?! Понякога се появява за миг и изчезва, оставя ни пак жадни и незнаещи…

Билети на касите на Билетен център НДК и в ДНК, половин час преди представленията.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?