Следва

Мъжкото приятелство, задружното, шумното, боровинковото...

Мъжките странности: как да разберем мъжа?

Светът на мъжете не е ядрена физика, в него всичко е просто - ако има само думи и никакви действия, то и отношения също няма...

Health преди 7 години

Светът на мъжете не е ядрена физика, в него всичко е просто - ако има само думи и никакви действия, то и отношения също няма. Отношения, от женска гледна точка, когато всичко е сериозно и може да завърши с брак. От мъжка гледна точка, можем да бъдем използвани по различни начини, но нито един от тях не водещ до брак няма да ни хареса, защото мъжът може да прави с нас каквото си иска, без да се кани да се жени. Нека да разгледаме какви мъжки сигнали и действия сме склонни да тълкуваме погрешно?

Грешка първа е характерна за романи и срещи на дистанция. Може да го срещнем в нашия град или някъде другаде, да прекараме известно време заедно, и прибирайки се да открием, че връзката не се губи, мъжът продължава да се обажда и пише. Общуването може да придобие все по-романтичен характер - мъжът да ни припомня колко хубаво ни е било заедно и да фантазира, колко хубаво би могло да бъде. И в мечтите си може да измисли даже имената на нашите общи бъдещи деца или колко хубаво ще изглеждаме сутрин в неговата кухня само с престилка на голо, правейки му палачинки. Коя жена ще остане равнодушна към тези сладки мечти? Тя също се включва и започва да фантазира. Но, за разлика от мъжете, мечтите на жените бързо придобиват реална форма. Жената си купува билет за влак, самолет или автобус. Готова е за палачинки (вече се е обучила у дома), и на три деца, и гледа на пътуването като на щастлив еднопосочен билет, без връщане назад. Обаче с пристигането си може да открие, че мъжът съвсем не е настроен толкова романтично и топло, както в социалните мрежи. И това, на което може да разчита, е бегла обиколка из града, напрегнато общуване, бърз секс, след който мъжът изчезва под предлог, че има спешна работа. "Какви палачинки, брак и деца?", жената изпада в недоумение. И най-важното, защо, защо ѝ е говорил всичко това, след като нищо такова в действителност не е имал предвид?



Такъв вариант на груба раздяла е възможен дори на сайтовете за запознанства, където хората първоначално заявяват, че търсят партньор за брак. Има една категория мъже, може да ги наречем интернет-мечтатели, които не се нуждаят от реална жена, но по разни причини обичат да фантазират колко прекрасно би било “ако...". Дори да поемем риска и да решим да отидем при такъв мъж, ще открием, че той не може да се срещне с нас, разбира се, поради уважителни причини. Но обикновено, такива мъже изчезват по-рано, още като заговорим за пътуване и среща.

Когато е имало някакви общи реални преживявания, това че мъжът продължава да общува с вас, говори, че ви харесва, прекарали сте си добре заедно, сексът е бил добър, но той не планира нищо сериозно - просто ви държи като резервен вариант, ако изведнъж се озовете отново в неговия град или той във вашия, надявайки се всичко да се повтори. А когато му е скучно, защо да не ви изпрати някое мило съобщение: "Здравей, липсваш ми" и да получи отговор: "Здравей, ти също". Колко много хора в социалните мрежи създават за себе си илюзия за живот, който те никога не живеят. Това е приятно и безопасно. Мъжът прави същото нещо с нас - безопасно фантазира.
Ето защо, не бързайте да заминавате при мъж, който не ви казва "ела". Нещо повече, трябва да последва нещо конкретно - за колко дни, по кое време, къде ще живеете, ще ви помогне ли с покупката на билет, ще ви посрещне ли. Ако няма нищо конкретно, можете да мечтаете заедно с мъжа или да си потърсите някой, с който да бъдете в реалността.



Втора грешка - да измерваме доколко са сериозни отношенията с времето прекарано заедно. За мъжете и жените времето, прекарано в една връзка, има различно значение. За жените - времето е всичко, за мъже същия срок, не означава нищо. Жените са склонни да изчисляват колко време са прекарали заедно и да правят от това дълбоки и обещаващи изводи: "О, ние сме заедно вече 14 седмици, 4 дни и 4 часа, той се запозна с родителите ми и постоянно ми се обажда и ме поздравява за всички празници, значи всичко е сериозно и ние скоро ще се оженим”. Ако се движи с хубаво и привлекателно момиче и си прекарва приятно времето, мъжът може да ходи с нея дълго време, и искрено да я поздравява за всички паметни дати до тогава, докато чуе "Докога ще ходим? Хайде да се оженим!". След което мъжът може да изчезне, тъй като в мъжката глава времето и сериозността не са свързани. Сериозността на намеренията на един мъж се определят от неговите действия - запознава ли ни със своите роднини и приятели, прави ли нещо за нас, грижи ли се за нашите интереси, помни ли навиците ни.

Ако просто идва в дома ни веднъж седмично, яде и прави секс, понякога пише любовни SMS-и и ни поздравява за 8-ми март - значи му е удобно и приятно да прекарва времето си с нас. И това ще продължи докато не поискаме нещо повече. В този момент, бързо ще осъзнаем, че трябва да си търсим мъж, който е готов на повече за нас. Повече от това да се нахрани, да преспи с нас и понякога да ни позвъни.



Приемането на мъжката студенина и дори леденост за наша сметка, старанието да се самоусъвършенстваме и още повече да угаждаме на мъжа, за да поправим отношенията - ето още една женска грешка. Много мъже признават, че не обичат да съобщават директно за раздялата. Затова те започват да се държат така, че жената сама да се досети, че е време за "довиждане". Мъжете престават да се обаждат, а когато им се обадим, те отговарят кратко и студено, отказват среща под предлог, че са много заети. На въпроса: “всичко ли е наред с връзката ни?", може дори весело да отговори "да, разбира се, както винаги", само че по поведението се усеща, че всичко се е променило. Разбира се, във всяка връзка има периоди на дистанциране на партньорите, те не говорят за раздяла, а за това че някой от двойката трябва да си отдъхне малко от другия. И ако не разберем веднага, че това е краят, просто приемаме предложението на мъжа и се дистанцираме. Ако мъжът е наш, той ще се върне, но ако студът, лъхащ от него е начин да ни каже, че връзката е приключила, нищо не можем да променим.

Защо мъжете постъпват така, защо не могат просто да кажат "тръгвам си", а вместо това предпочитат да се държат студено или да се появяват от време на време? Във всеки от нас седи потребността да бъде добър. Ние искаме да се харесваме на другите, на партньора си, на себе си. Затова в началото на всяко ново запознанство се опитваме да поразим другия с всички свои предимства. Съобщавайки "съжалявам, не те обичам" или "не съм планирал да се женя, така че бъди щастлива с друг" - мъжът става лош, въпреки че има право, но за много мъже това е непоносимо. Така те избират по-лесния начин "сещай се и си тръгни сама". Не само, за да бъде добър, но за да има възможност винаги да се върне, ако…

Ето че стигаме до друга мъжка странност - общуване с бившите. Всяка една от нас поне веднъж е получавала неочакван SMS от бившия, години по-късно, "Здравей, как си?" или е хващала приятеля си да пише нещо подобно на бившата си. Защо и най-важното, как да реагираме - това означава ли, че между нас има голяма, чиста и истинска любов? И трябва ли бързо да скъсаме с настоящия си живот, за да поправяме отдавна разрушени отношения. Не, не означава това и не е нужно да го правим. Има мъже, които не изтриват телефонните номера на бившите си и когато им стане скучно, самотно или им се прииска любов, топлина и грижа, започват да звънят: “Здравей как си мила, какво правиш, искаш ли да се срещнем днес, липсваш ми, не мога да те забравя...? Хайде да се срещнем, да си припомним миналото..“. Както можете да предположите, компания за една вечер винаги ще си намери. Такъв мъж не се кара с никой, с никой не се разделя, просто с никой не се сближава повече от неангажиращ секс. Но може би всяка една от неговите жени си е фантазира за това, че е незабравима и е неговата истинска любов, само че той е малко странен. Мечтаят си, защото никога не са виждали списъка с неговите бивши. Така че, не бързайте да романтизирате неочакваната поява на бившите. За истинската любов мъжът ще намери и време и сили, и място, и ще се появи в живота ви, така че повече да не изчезва.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.