Следва

На лов! Базисните съкровища в гардероба

10 от най-емблематичните модни моменти от 90-те

Намираме се в период, в който модата от 90-те...

All fashion преди 7 години

Намираме се в период, в който модата от 90-те изживява завръщане. Дизайнерите и модните критици, оформящи днешните тенденции са силно повлияни от носталгията към тези години. Присъединете се към нас и нека заедно си припомним едни от най-емблематичните модни моменти, които дадоха облика на 90-те.

Ако от по-долните редове ви обземе носталгия, то ние знаем как да си върнете емоциите от тийн годините. Небоходими са ви само две неща: първото - любима дрешка от 90-те, ако не пазите или не ви стават, влезте в най-близкия магазин, няма начин да не откриете нещо, което е повлияно от модата през 90-те; второ - вземете си билет за петото юбилейно издание на "Обичам 90-те". Партито е изцяло деветдестарско, а тази година на сцената му ще пеят - Culture Beat feat. Tania Evans, La Bouche, C-Block и Fun Factory.

Супермоделите (1990)
Със старта на 90-те на модната сцена започна и ерата на супермоделите. Сидни Кроуфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста, която твърдеше, че не става от леглото за хонорар по-малък от 10 000 долара дневно, са само едни от имената, които властваха на модните подиуми и вдъхновяваха с безупречните си мерки и красота модните стилисти. Емблематичните фотосесии на супермоделите, дело на един от най-признатите модни фотографи - Питър Линдберг, все още служат за вдъхновение на екипите на модните редакции. А видеото към песента "Freedom" на Джордж Майкъл, в което може да видите доста от най-известните супермодели на 90-те, е все още едно от най-любимите ни парчета.

Мадона и прочутия сутиен-конус (1990)
Мадона остави своя отпечатък не само върху едно десетилетие в шоубизнеса, но една от най-запомнящите се и най-копирани модни заигравки на поп кралицата е сутиенът-конус, който Жан-Пол Готие създава специално за турнето и Blond Ambition Tour 1990.

Къртни Лав и Кърт Кобейн (1991)
Наричани още крлаят и кралицата на сиатълския гръднж, Кърт и Къртни са безспорно най-влиятелната двойка в модата от 90-те. Вокалистката на The Hole беше известна с перхидролените си къдрици, много тежък грим, дрехи на дупки, купени от магазин втора употреба, полупрозрачни блузки, ефирни рокли, комбинирани с разбримчени чорапи. Половинката и Кърт, който заедно с Нирвана издигат грънджа до световната сцена и превръщат този стил в символ на младото поколение, остава в спомените ни със семплите развлачени тениски, огромните карирани ризи и вечно чорлавата си коса.

Памела Андерсън и "Спасители на плажа" (1991)
Червеният цял бански превърна Памела Андерсън от момиче на "Плейбой", в ТВ звезада, която заковаваше пред екраните зрители от всякакви възрасти и превърна "Спасители на плажа", в един от най-гледаните сериали на 90-те.

Кейт Мос (1992)
В зората на 90-те едно лондонско момиче се появи на модната сцена и я промени завинаги. Тя бе антипода на супермоделите. Кейт Мос положи началото на нова визия в модата, тази на супер слабите модели с андрогенна визия, бледа почти прозрачна кожа и рошава коса. Стилът на Кейт Мос получава етикета - "хероинов шик", а Калвин Клайн я избира за рекламите си за бельо и заедно създават едни от най-емблематичните за периода визии.

Прическата на Рейчъл от "Приятели" (1994)
В първите сезони на сериала "Приятели", Дженифър Анистън, която играе Рейчъл Грийн, се появи с коса, подстригана на пластове, дело на стилиста Крис Макмилан. Според последните класации прическата а ла Рейчъл е най-желаната сред дамите подстрижки през 90-те.

Гуен Стефани (1995)
Неуморимата и луда Гуен Стефани, става популярна през 90-те като вокал на ска-пънк бандата No Doubt. Енергичния темперамент на Стефани се допълва от атлетично тяло, с леко момчешки маниери, често облечено в широки карго панталони с огромни странични джобове и къси горнища. А косата цялата разделена и увита на малки рогчета. Познато, нали? Гуен имаше не малко последователи в стила си от 90-те.

Алиша Силвърстоун и "Баровки" (1995)
Сериалът "Баровки" превърна Алиша Силвърстоун в модна икона на 90-те. Карираните къси поли комбинирани със сако в същия стил, пуловерите без ръкави, късите и ефирини рокли с висока талия са само една десета от модните визии на богатата и разглезена Шер Хоровиц и нейните приятелки от гимназията, които и до ден днешен вдъхновяват тийнейджърките по света.

Сара Джесика Паркър и "Сексът и Градът" (1998)
Две думи: Кари Брадшоу. Дори не може да изброим колко са модните тенденции, които героинята на Сара Джесика Паркър стартира, докато ни караше ревностно да следим всеки нов епизод от живота на нюйоркските момичета. Със сигурност, не само Маноло Бланик е бранд, който и дължи много.

Поп принцесите (1998)
В края на 90-те започна така наречената "bubblegum" ера в поп музиката, а в нейна икона се превърна Бритни Спиърс. Ученическата и секси визия, с къса плисирана пола, бяла риза завързана над пъпа и три четвърти чорапи от клипа и "Hit Me Baby One More Time" даде само началото. След тях последваха дънките със супер ниска талия, шарените мини поли, късите лъскави горнища и всяващата ужас във всеки баща на тийнеджърка - обеца на пъпа. Постепенно изгряха звездите на Кристина Агилера, Манди Мур, Джесика Симпсън, като всяка от тях допълваше с визията си тенденциите прокарани от Бритни.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.