Следва

Домашни бонбони „Рафаело”

Джапанките в сака и билет за Чия Лагуна: Райското кътче в южна Сардиния!

Chia Laguna задоволява и най-високите изисквания и на най-претенциозните си гости...

All About Life преди 7 години

Chia Laguna задоволява и най-високите изисквания и на най-претенциозните си гости.

Лятото е на прага ни и ако още нямаш идея накъде да отпрашиш, сме готови да ти дадем предложение, на което едва ли ще можеш да устоиш. Сардиния е сочена за едно от най-прелестните места на планетата за пътешествия, а ние можем да обясним защо това е така.

Ако северната част на Сардиния, вторият по големина остров в Италия след Сицилия, се счита за оазис на разкоша и за един от най-внушителните курорти в сета, то южното крайбрежие съвсем не влиза в тази категория – тук се ценят живописните пейзажи, гласът на фламингото, който чуваш от терасата на хотела, и на многогодишните традиции, та дори да говорим за руините на античния град Нора, или пък за местните винарски изби.
Къде да се установиш в Сардиния, за да имаш възможност да опиташ веднага от всичко, да разгледаш, а и да си отпочинеш – не само като изследваш местните ландшафти, но и получавайки пълноценен SPA-ретрит?

Определено, мястото е Chia Laguna: тук всички идват точно с тази нагласа.

Chia Laguna се намира в самото сърце на резервата Киа, където буквално зад всяко хълмисто възвишение се разкрива нов природен пейзаж, див и загадъчен за обикновеното Средиземноморие, а от балконите и терасите на хотела се открива панорамен изглед към заливи и лагуни, обкръжени от планини и девствени градини.

Пътешествайки в Chia Laguna, можеш да се установиш не само с половинката си, но и с цялото семейство – във вила, близо до морето, в един от апартаментите на горните етажи, със собствен басейн, или пък в стая на нисък етаж с уютна градина.

На разположение на собственика на стаята е не само SPA-центърът и всичките седем ресторанта на комплекса, но и собствен иконом, готов да заведе гостите до най-близкия плаж или да ги запознае с околностите.

Почитателите на оздравителните почивки определено ще оценят Chia Natural Spa, съчетал най-добрите качества на SPA-центровете на другите хотели от колекцията Italian Hospitality Collection – тосканските Fonteverde, Bagni di Pisa и Grotta Giusti. Хидромасажни вани с термална вода, различни бани, хамам и расул (калолечение) и разбира се, десетки уелнес процедури на основата на собствената козметична линия Eteria, съчетаваща научния и технически подход за постигането на най-добри резултати. Всичко това е на разположение на гостите – по всяко време на престоя.

В Chia Laguna приятна изненада очаква и най-претенциозните кулинарни естети: освен традиционната италианска кухня в La Terrazza и Panino Giusto, гостите могат да опитат местните сардински специалитети в La Pergola, кулинарните изкушения в Bouganville или пък да останат верни на вечните вкусове и да отидат в „Стек хаус“ или в Taiki Sushi.

Ако пък изобщо не ти се иска да напускаш плажа дори за минута, а сините лагуни и белите пясъци напълно предразполагат към подобна нагласа, то може да хапнеш в един от ресторантите, разположени непосредствено до брега - в Le Dune или Lounge Bar delle Dune.

Особено внимание в Chia Laguna е обърнато и на най-малките гости: специално за децата работят аниматори, има и детски ресторант Bimbi, а също хотелът предлага на родителите всякакви удобства – от колички и подгряване на шишетата с мляко, до услуги на гледачки. Оставяйки детето под бдителния поглед на професионално обучения персонал, ти съвсем спокойно можеш да отидеш на опознавателна обиколка: да наблюдаваш чайки и корморани с бинокъл от яхта, уютно настанили се върху руините на град Нора, да разгледаш Ис Зудас, да се качиш до кулите на испанските окупатори, да се разходиш с джип или с колело по планинските пътеки.

В Сардиния пред теб ще се открие една различна Италия – с екзотична и дива природа, със своите нрави и кухня, а също и с царящото там спокойствие и хармония, в която е неописуемо приятно да се освободиш от суетата и да се почувстваш свободен и щастлив.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.