Следва

Поведението, твоето и на другите, в линия. Стани стратег на живота

Made in Japan: Микроблейдинг

Микроблейдингът набира все по-голяма популярност...

Health преди 7 години

Сравнително млад метод за постигане на перфектните вежди, микроблейдингът набира все по-голяма популярност. Произхожда от Япония и е изключително прецизен. Технологията постига удивително естествени резултати - 3D вежди или красиви вежди чрез перманентен грим. Подходяща е за много рехави или неправилни вежди.

Косъм по косъм, формата на веждата се изгражда посредством инструмент с микро-игли и минерален пигмент. Води се полу-перманентен грим, а издръжливостта му е около 1 година, като е препоръчително да се правят процедури през определен период, спрямо типа кожа. Методът е изцяло ръчен, но много по-нежен от татуирането – ръката позволява по-мек и контролиран натиск, които оставя пигмента между епидермиса и дермата. Болката почти отсъства, усещането по-скоро се определя като леко неприятно, а самата процедура трае около час. Прави се дигитално измерване на симетрията и пропорциите на лицето, след което се правят тестове с пигменти. Прави се и предварителна скица с молив. Между 3-я и 6-я месец процедурата може да се повтори и да се коригират избледнели места при необходимост.



Направете консултация с дерматолог или опитен козметик, преди да пристъпите към такава процедура. Въпреки че методът е много по-безопасен от перманентния грим, важно е да знаете как ще реагира кожата ви, проверете за алергии. След процедурата се появява леко подуване, което спада бързо. Не трябва да носите грим в следващите 10-15 дни и да избягвате кремовете. Нанасят се етерични масла, които овлажняват и подхранват – жожоба, бадеми, кокосово, какаово масло. Не се препоръчва на много мазна и акнетична кожа, и такава с проблеми – дерматит, розацея, кетароза или състояние, изискващо намеса на дерматолог.

Не е добре да се прави по време на бременност и кърмене. Цените варират около 350 лева.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.