Следва

Пет дни с Робърт Дауни-младши по bTV Cinema

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 27 юни до 3 юли

Седмицата, също като лятото, започна, при това уверено...

Events преди 7 години

Седмицата, също като лятото, започна, при това уверено! И точно в тази тоналност възнамерява да завърши. А ето и нашите стъпки, които ще ни водят напред... към следващата седмица.

Арт проектът

„МОЕ ОБРАТНО“ е общо творческо дело, в което всеки от участващите е добавил своите подправки, с идеята да се получи нещо живо и интересно. В заглавието на изложбата живее възгледът, че всичко което виждаме, е отражение на човешкия поглед за света. Обърнато отражение. Голямото и малкото сменят местата си непрекъснато. Нищото е препълнено с всичко... Приближаваме се, ако се отдалечим. Победата и загубата са две врати, които водят в една и съща стая. Това, накратко, искаме да изречем - всяка по своя си начин. Ина – с графиките си, Ани с фотографии, а Виолета с поетични и есеистични откъси.


Останалото – по стените на Галерия-книжарница София прес - от 27 юни до 13 юли 2016 г.

Музикалният проект



Българското национално радио ще представи музикалния проект NORTH – EAST на 1 юли 2016 г. в Първо студио на БНР. Тримата музиканти – Карл Сеглем (Норвегия), Николай Иванов ОМ (България) и Рамеш Шотам (Индия, Германия) черпят вдъхновение от традицията и се стремят да я трансформират в съвременен фюджън, на който най-добре приляга етиката Cross Culture.
Тяхната музиката съединява културите на Изтока и Запада в нов баланс. Тя е сплав от етно и джаз влияния, от ,,уърлд'' мотиви, импровизация и спонтанност. Триото ще ни поведе в пътуване през различни измерения, чийто смисъл е вътрешно обновяване и хармония.

1 юли, БНР

Концертът


Слънчева Испания се пренася в Софийска филхармония с Цветан Недялков, Иван Керековски и Константин Илиевски. Концертът на 30 юни в Зала „България“ ще ни предложи една музикална обиколка на познатата и непозната Испания. Колорита на испанската музика ще ни докосне чрез ярките хармонии и ритми, които ще звучат от китарните струни, клавишите на пианото и оркестъра на Софийска филхармония, под диригентстовто на Константин Илиевски. В тази авантюра, с усещане за пясъчен вятър и морски бриз, ще ни въвлекат солистите Цветан Недялков (китара) и Иван Керековски (пиано), които ще претворят произведенията на Хоакин Родриго и Мануел де Файя в най-цветен и пълен пътеводител на пътешественика. Диригент и оркестър ще ни вдъхновят за копнежи по далечна Испания с пламенните „Испанска увертюра №2, „Лятна нощ в Мадрид“ от Глинка и „Испанско капричио“ от Корсаков. Няма да го пропуснем!

30 юни, в Зала „България

Парти в парка

Дрехи на тревата, джаз в парка и мечти за лято! Да отпразнуваме началото на лятото заедно? Всички сме канени на A to Jazz Festival на 1,2,3, Юли, където ще слушаме джаз на тревата, ще се насладим на арт базар на открито, аромат на лято и мента, и вярваме, че ще се получи супер!

Южен парк, зад музей Земята и хората

Лекцията

На 29 юни 2016 г. в "Музея за история на София" проф. Милена Георгиева и доц. Виолета Василчина ще изнесат лекция. Тя е посветена на временната изложба "Многоликият романтик" Харалампи Тачев (1875–1941 г.). Началният час на лекцията е 18:00 ч. Самата изложба може да бъде видяна в "Музея за история на София" в залата за Временни експозиции на втория етаж до 2 октомври 2016 г.

ВНИМАНИЕ: Лекцията е с вход свободен. За присъствие е необходимо предварително запазване на място поради ограничения им брой! Това става посредством онлайн регистрация на сайта на "Музея за история на София". Местата се считат за запазени до 15 минути преди началото на лекцията, след което регистрацията не важи. Онлайн запазване на места е достъпно тук.

29 юни, в "Музея за история на София "

Книгата

Добре дошли в света, в който се храните различно и се наслаждавате на консумацията на мазнини! Точно така. Приемането на повече мазнини ще ви помогне да намалите теглото си, да се чувствате добре и да живеете по-дълго, а също и като профилактика на сърдечносъдовите заболявания, диабета, деменцията, рака.
Как би могло да е вярно? Та нали здравните експерти и специалистите по хранене, ръководещи лекарските асоциации, ни съветват да приемаме по-малко мазнини, защото причиняват сърдечносъдови заболявания? Спазваме тези препоръки, без да ги подлагаме под съмнение, в продължение на повече от 50 години.
В книгата „Яж мазнини и отслабвай”, която вече е на пазара с логото на ИК „Кръгозор”, д-р Марк Хаймън развенчава митовете, че мазнините водят до повишаване на холестерола, че са причината за сърдечносъдовите заболявания и за натрупването на килограми. Основната идея е, че не бива да заклеймяваме всички мазнини. Има наситени, мононенаситени, полиненаситени и трансмазнини, като във всеки отделен вид има допълнително разделение. Приемът на големи количества от „правилните“ мазнини няма да доведе до затлъстяване. Точните мазнини са ключът към здравето и към свалянето на килограми.



Хаймън посочва кои храни да избягваме и кои да консумираме, кои са полезните мазнини, какви въглехидрати да приемаме. Храни като яйцата, маслото, агнешките котлети с тлъстини получават своето реабилитиране и се нареждат редом до ядките, авокадото, зехтина и маслините.

ИК "Кръгозор"

Фестивалът

Лондонският дух се завръща в София точно година след като 11 английски улични музиканти подрънкваха из ключови места в централното каре на града ни. Тази година отново по покана на емблематичния Beefeater Gin лондонското присъствие рязко ще се увеличи в дните между 27 юни и 3 юли. Специално за SOFIA LONDON WEEK в софийската креативната сцена ще се влеят 7 английски артисти.



SOFIA LONDON WEEK се случва на 12 софийски локации сред които баровете By The Way, Once Upon a Time, Memento (НДК, Витоша и Раковски), Cocktail Bar, 365, Flip Flop Bar, Tobacco, Sputnik, където най-добрите родни бармани забъркват авторски коктейли, вдъхновени от Лондон. В рамките на английската седмица в новооткрития Boom Burgers (бул. Цар Освободител 12) можеш да опиташ и тематичния The English Breakfast бъргър. В Sofia Hardcore Tatoos пък вече приемат записвания за часове при Mr. Heggie. И за да си сигурен, че няма да пропуснеш нищо, следи програмата по дни на beefeaterbg.com.

Изложбата

В периода от 23 юни - 05 юли галерия Нюанс ще бъде домакин на изложба по повод десетгодишнината на Водна кула арт фест. Експозицията представя творби на съвременни автори от цял свят, участвали в изданията на фестивала през годините, включително и тези, представени по време на тазгодишното събитие. В рамките на Водна кула арт фест досега не е гледано с комерсиална цел на съвременното изкуство. Тази изложбата има за цел да промени статуквото на фестивала. Бидейки международна и комерсиална по своя характер, тя има заложби да разшири познанията и да даде възможност за ситуирането на колекциите на българските меценати и колекционери на международно съвременно изкуство на един по-широк пазар и контекст.
Изложбата се състои от скулптури, фотографии и картини на артисти от цял свят.

 



 

 


 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?