Следва

“Oceans” на Рут Колева издига българската музика на световно ниво

Пет дни с Робърт Дауни-младши по bTV Cinema

Филмовият канал на bTV Media Group предлага поредната тематична седмица, посветена на любими актьор...

Events преди 7 години

Филмовият канал на bTV Media Group предлага поредната тематична седмица, посветена на любими актьор. В продължение на пет дни – от 27 юни до 1 юли, ще се насладим на кино ленти с Робърт Дауни-младши.

Един от най-талантливите и чаровни актьори в Холивуд е роден е на 4 април 1965 г. в семейството на продуцента и актьор Робърт Дауни-старши и съпругата му Елси Форд. Малкият Робърт дебютира в света на седмото изкуство едва 5-годишен във филм на баща си, естествено. Става въпрос за Pound, който предопределя бъдещия му живот.

Големият му дебют обаче с главна роля е 20 години по-късно, когато е на не по-малко крехката 20-годишна възраст. Тогава, през 1985-а, в драмата Tuff Turf си партнира с Джеймс Спейдър. Следващите няколко години се снима в нискобюджетни филми, за да дойде големият пробив с филма „Чаплин“ (1992), където пресъздава образа на знаменития актьор под режисурата на Ричард Атънбъро. За изпълнението си е номиниран за „Оскар”.

След един неособено приятен период, в който е зависим от наркотиците, стигайки дори до ареста, Робърт Дауни-младши се връща на голямата сцена през 2003 г. в „Готика“, където си партнира с Хали Бери и Пенелопе Крус.

Истинският рестарт за кариерата му е „Железния човек“ (2008), след който големите киностудия отново обръщат поглед към него. През 2009 играе главната роля в хита на Гай Ричи – „Шерлок Холмс“.

Този филм, както и продължението „Шерлок Холмс: Игра на сенки”, ще видим тази седмица по bTV Cinema. Малкият киномаратон започва с премиерния за тв канала „Път с предимство”, комедия от 2010 г. с участието още на Зак Галифанакис, Мишел Монаган, Джейми Фокс, Мат Грифитс, Джеймс Мартин Кели. Във вторник е излъчването на „Зодиак” (2007) а в петък Дауни-панорамата завършва с комедията „Целувки и куршуми”.

 „Път с предимство”  (2010)

„Зодиак” (2007)

 „Шерлок Холмс: Игра на сенки” (2011)

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.