Следва

Instagram-ът го втресе и го видяхме така...

D.house - първата специализирана зала за обучения по иновации отваря врати

Първата специализирана зала за обучения по иновации в България...

All About Life преди 7 години

Първата специализирана зала за обучения по иновации в България - d.house co-inventive incubator, реализирана от агенцията за иновации Иновейшън Стартър в партньорство с развойния център на SAP в България - отваря врати на 21 юни в София Тех Парк, сграда. Инкубатор, ет. 3 .

Залата е оборудвана, специално за обучения по иновации, като е разделена на четири зони: за креативни сесии и бързо прототипиране на минимални жизнеспособни продукти (MVP); за почивка и отдих с библиотека от над 3000 книги по темите иновации и креативност; за презентации и лекции; споделено офис пространство за работа.

Проектът се реализира по модела на d.school - институтът по дизайн към Станфорд, реализиран с подкрепата на Хасо Платнер, един от основателите на SAP, в който студенти от различни специалности се обучават на методи като Дизайн мислене, Систематична иновация, Lean, с цел да променят средата и да решават комплексни обществени и бизнес проблеми по забавен и приятен начин, чрез иновации. Институтът се ползва с особен статут, различен от този на 7-те факултета към университета, в него може да кандидатства всеки и въпреки, че не предлага университетска степен, учи екипите как да решават проблеми и да се справят с промените в света на бъдещето.

„Споделеното, креативно пространство е от особено голямо значение за правилната нагласа на мислене по време на обученията по иновации. Затова и в новата зала - d.house, се надяваме да видим как се раждат страхотни нови идеи за иновации при работата със студенти, ученици, бизнеса.“, коментира Леона Асланова, основател на Иновейшън Стартър. „Иновациите са в основата на работата ни в SAP. Идеята на d.house е да стимулира още повече иновативното мислене и креативните идеи и се радвам, че партнираме на Иновейшън Стартър в този проект.“, допълва Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

Пространството от 300 кв. м., което побира до 150 души дава възможност да се провеждат различни по вид събития, като изнесени инкубатори на корпоративни клиенти, състезания за стартиращи компании, обучения и семинари.

Основната цел на d.house е да предоставя подходяща среда за обединяване на добрите идеи на бизнеса и да ги насочи в обща посока за решаване на проблеми в обществото и средата у нас, като ускори процеса по генериране на идеи. Именно затова е Co-inventive incubator, стъпва на идеята за колективна креативност и знание.

Подробно за Innovation Starter: това е първата българска агенция за иновации, която реализира бизнес, публични и образователни проекти с цел промяна на средата и на културата на иновации у нас. Innovation Starter организира практически обучения и консултации, чрез които да запознава студенти по маркетинг, реклама и бизнес развитие, търговски компании, нестопански предприятия, държавни институции и start-up компании с принципите на: изграждане на дългосрочна култура на иновации в една среда; последователното изобретателско мислене и неговите методологии; инструментите за генериране на иновативни идеи; работа с конкретни казуси за иновиране и ре-новиране на продукти, услуги и процеси; консултации и анализ на портфолио от продукти и услуги, бизнес развитие; прилагане на принципите на изобретателското мислене в интернет проекти.

 

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 20 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.