Следва

Победителят във VIP Brother - Продуцентите. И Део

Blond Ambition Gallery-прочутите руси жени

Все още не е ясна тази закономерност защо мъжете предпочитат блондинките пред знойните брюнетки или пък...

Лица преди 14 години

Все още не е ясна тази закономерност защо мъжете предпочитат блондинките пред знойните брюнетки или пък страстните червенокоси, но е факт, че русите жени често са с една крачка напред не само в сексуално, но и в професионално отношение.

Много житейски примери от десетилетия доказват предимството на блондинките и може би затова русокосите, дори и изкуствено изрусените, се славят много повече с манията си за величие, контрол и богатство, отколкото останалите жени.

И ако Мерилин не беше заменила тъмния кестен на обикновеното америакнско момиче с перхидрола, сигурно нямаше да й се наложи да носи товара на супер широката си популярност, или пък Бриджит Бардо с нейните запомнящи се роли в ерата на сексуалната революция може би нямаше да бъде секссимвол десетилетия напред... Кой знае!

Няма да се опитваме да доказваме някаква психологическа теория за изрусяването, само ще ти представяме в поредни материали най-известните блондинки на всички времена, покорили световни сцени и подиуми, и милиони мъжки сърца, които са чудесен пример за това, че определението "руса амбиция" не е случайно обособено.

Започваме с истинската руса фурия на 20-те - Марлене Дитрих.



 

Мария Магдалина фон Лош е родена на 27 декември 1901 в Берлин,а амбициозната й природа се проявява още от съвсем ранна възраст, когато в детството си се научава да свири на цигулка. Впоследствие обаче се отказва от музикалната си кариера, поради заболяване на китката.

През 1920г. вече използва своя псевдоним, който е запомнящ се и прекрасно подчертава странно студения й вид на русокоса прелъстителка. Първоначално пее в кабаре, после започва курсове в студиото на Макс Рейнхарт и така постепенно от малко увлечение, киното се превръща в целия й живот, а кариерата й започва да търпи възход едва след забележимите корекции във външния й вид, които налагат и тази нова, агресивна визия, която доста напомня на “femme fatale”.

Русите и пригладени коси, изписаните вежди и мъничко увисналите крайчета на устата са нейна запазена марка, успяла да я издигне до недостижими висоти в тази индустрия. Следват поредица от филми, един от които е и „Русата Венера”, в който тя изиграва един от най-запомнящите се свои образи. Той е красноречив и за самата Марлене. Отъждествявана със своите силно драматични персонажи на загадъчни и мистериозни жени, които страдат от любов, Дитрих е успяла да прелъсти дори Джон Кенеди, когато тя е на преклонната възраст от 60г.

През 1964 година актрисата дори изнася концерти и в СССР, докато музикалната й кариера се възродява отново. Дитрих е автор на многократно преиздаваните мемоарни книги, а стилът й остава в историята на модния свят като за първи път се феминизира мъжкия образ.

Имала множество интимни връзки не само с мъже,но и с жени, Марлене Дитрих е олицетворението на русата амбициозна жена, в чийто живот всеки аспект претърпява своята многогодишна слава и краен успех.

More Лица