Следва

Тайните на... балетиста Ясен Вълчанов

Blond Ambition Gallery - Скарлет Йохансон

След като започнахме серията си от материали за известните и много волеви блондинки, начело с Марлене Дитрих...

Лица преди 14 години

След като започнахме серията си от материали за известните и много волеви блондинки, начело с Марлене Дитрих, сега идва ред и на по-съвременните примери за покровителки на мъжки сърца, в чиято природа леко витае духа на умерения работохолизъм и кариеризъм. Следваща подред е добре познатата на всички Скарлет Йохансон, а за тези от вас, които все още не са запознати с различни факти от нейния професионален път, ето малко информация.

Скарлет Йохансон е американска актриса, известна с ролите си “Изгубени в превода”, “Любовна песен за Боби Лонг”, “Момичето с перлената обица”, “Нани” и още много други. Родена в Ню Йорк на 22 ноември 1984 година в семейството на датски архитект и майка еврейка, Скарлет е едно от петте деца в семейството, а своята красота тя наследява като смесица от типичното северно излъчване, примесено с топли и меки черти на лицето. Въпреки че нито един член на нейното семейство не се занимава с кино, това се превръща от първоначален блян, а по-късно и мечта, в единствената цел и желание в живота на актрисата.



Професионалния си дебют прави на театралната сцена в Бродуей, а малко след това си представяне, Скарлет взима участие и в седем филма, като по този начин си осигурява не само вниманието на медиите, но и международно признание за ролята, която изиграва в “Повелителят на конете”. С това участие, Йохансон печели наградата “YoungStar”, като дебютиращ и много млад талант, а филмите “Призрачен свят” и “Американска рапсодия” , както и последвалите ги ”Любовна песен за Боби Лонг” и “Черната далия”, чиито пък снимки бяха направени в България, й спечелват огромна популярност и сред публиката, превръщайки появата й като една от новите звезди на Холивуд - в масова истерия.



Но сред всички тези небезизвестни и донякъде доста качествени филми, този, който я изстрелва на върха във всички класации за млада и много талантлива актриса, е не кой да е, а леко блудкавият - “Изгубени в превода”, носейки й много милионни приходи и все повече и повече фенове. Призовете, които печели за ролята си на Шарлот във филма на София Копола, са: награда от фестивала във Венеция за женска роля, BAFTA - за главна женска роля и “Златен Глобус” за главна женска комедийна роля.



След като успява да покори почти цялата американска кино индустрия с невинния си и в същото време, много сексуален чар, нежната Скарлет се насочи и към музикалния бранш, взимайки участие във видеото на известната поп звезда Джъстин Тимбърлейк. Там, по-секси отвсякога, тя изиграва прекрасно ролята си на силно драматична жена, въвлечена във фатална любов със самия певец, чийто интимен живот рухва бурно, поради леко фалшивите чужди ласки. Малко по-късно пък, тя успя да издаде дори музикален албум. Нейният дебютен и доста успешен проект излиза през 2008г., а в него участие взима и Дейвид Бауи, с когото Скарлет се запознава случайно на вечеря, година преди “Anywhere I Lay My Head”, както е и името на албума.



Наскоро актрисата и певицата успя да се изяви дори като режисьор в "Ню Йорк, обичам те", един по-скоро мини проект на Уди Алън, в който 12 режисьори заснемат късометражни филми, вдъхновени от любовните истории в Голямата Ябълка.

Със своята невероятна външност и обявена за актрисата с най-красиви гърди, с красиво изваяния си естествен бюст и интересно лице, Скарлет печели рекламен договор с модната къща Келвин Клайн, което й проправя път и сред последната останала сфера в бляскавия свят на звездите - модата.

Само на 24 и с над тридесет филма зад гърба си, тя е една от най-успешните актриси на нашето съвремие. Дали е брюнетка или блондинка, това е без значение, защото е запомняща се, природно хубава, естествена, магнетична, неподправена и бихме казали- достатъчно амбициозна.

More Лица