Следва

Овесена, свещена закуска!

Планираме отрано! ТОП ДЕСТИНАЦИИТЕ за 2017: Европа (Част 1)

Вероятно няма да е трудно да ви убедим, че е време да помислите за следващата вълнуваща дестинация, която да завладеете през новата година...

All About Life преди 7 години

Погледнете през прозореца. Какво виждате? Нека отгатнем - вероятно поредният мрачен ден, а може би отново вали сняг и минувачите се борят със снежинките, които смущават всичките им сетива и едновременно с това се опитват да съхранят живота и здравето си, пазейки се от непрестанно минаващите автомобили и едва крепейки се по заледените тротоари… Никак не се изненадваме! Такова е ежедневието ни, откакто падна един от най-обилните снеговалежи в началото на годината и не иска да се разтопи вече почти 2 седмици. Също така сигурно държите в ръка поредната чаша горещо кафе или чай, с надеждата да се стоплите или поне ръцете си…

Е, сега няма да е трудно да ви убедим, че е време да помислите за следващата вълнуваща дестинация, която да завладеете през новата година! Въпреки снежния януари и фактът, че до поредната заплата остават поне 2 седмици, то сега е най-подходящият момент да започнем да заделяме и да възобновим плановете си за няколко незабравими уикенд-приключения, а защо не и за лятната почивка?

Някои от британските ТОП holiday експерти дават своите откровени съвети за това кои са най-добрите места, които задължително трябва да обмислим да посетим през 2017 година.

ЕВРОПА

Дестинация: Бордо, Франция

Защо да посетим през 2017-та?
Този град тотално се преобрази през последните години. Предлага изкушаваща сетивата храна и качествено вино, както и хипнотизираща история, което ви предразполага да се самозабравите из елегантните и помпозни средновековни улици на града. До средата на годината е планувано откриването на високоскоростната влакова линия LGV Sud-Ouest, която съкращава времето за пътуване от пристанищния град до Париж на 2 часа.

Най-доброто време за посещение
Бордо е подходящ за посещение през цялата година. Но традиционния Bordeaux Wine festival се случва през месец юни.

Топ културни забележителности
Не пропускайте да посетите готическата камбанария на Катедралата Свети Андре (Cathédral St-André ), за да се насладите на очарователната гледка от върха ѝ. Най-старата част от сградата датира от далечната 1096 г. Ако обичате фонтани, то не бива да пропускате паметникът-фонтан Girondins.


Паметникът-фонтан Girondins

Дестинация: Пистоя, Италия

Защо да посетим през 2017-та?
В региона на Тоскана, сгушен между градовете Пиза и Флоренция, Пистоя е обявен за италианската културна столица през 2017г. С €15 млн. награда ще се повиши не само туристическия поток, но и удоволствията, които градът предлага. Също така се очаква да се финансират редица фестивали, изложби и социални програми, както и сериозни и скъпоструващи проекти, като превръщането на историческия Ospedale del Ceppo в културен център и ретроспекция на работата на местния скулптор Марино Марини в колаборация с Гугенхайм.

Най-доброто време за посещение
Юли е чудесно време за посещение, заради открития Blues Festival. А за тези, които обичат да опитват различни и непознати блюда, есента е най-доброто време за посещение, когато се предлага прясна местна храна на открити сергии.

Топ културни забележителности
Отправете се към просторните зали на Palazzo Fabroni за заряд със съвременно изкуство.

Дестинация: Финландия

Защо да посетим през 2017-та?
През 2017 г. се бележи сто-годишнината от независимостта на страната и ще се чества с голямо удоволствие от местните хора. Предвиждат се множество събития, плюс откриването на нов парк в Хоса, впечатляваща храна и величествени, магнетични пейзажи – т.е. има за всекиго по нещо!

Най-доброто време за посещение
За 6 декември са планирани празненствата за Деня на независимостта, който ще се отбележи подобаващо с концерти, заря и факелно шествие.

А за тези от вас, които предпочитат да се спасят от летните жеги в родната страна и не обичат да се „пържат” на слънцето, препоръчваме с две ръце да посетят Финландия през лятото, когато дните са дълги, а градусите не надвишават 23 градуса. Тогава именно в страната изобилстват градските фестивали и определено няма да скучаете.

Топ културни забележителности
Разходете се из Хелзинки и се запознайте отблизо с дизайнерските бутици, архитектурните икони, както и църквата от дялан камък – Temppeliaukion.

Очаквайте следващите части от нашите предложения за ТОП ДЕСТИНАЦИИ…

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 21 минути

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 30 минути

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.