Следва

Витамин В17 (лаетрил)

Витамин В15 (пангамова киселина)

Shop преди 16 години
Този витамин се разтваря във вода. И при него, все още не е доказана необходимостта му за хранителния режим и поради тази причина не се счита за витамин в пълния смисъл на думата.

Измерва се в милиграми.

Действието му<@SITE_URLstrong> е подобно на това на Витамин Е, доколкото е антиоксидант. Въведен е в Русия, където са силно впечатлени от резултатите, но Управлението за храни и лекарства в САЩ забранява неговото прилагане на пазара.

При комбиниран прием с витамин А и Е действието му се усилва.

Полезните ефекти<@SITE_URLstrong> на този витамин са в удължаване живота на клетките. При зависимост от алкохол неутрализира влечението на организма. Снижава кръвните нива на холестерина. Осигурява защита срещу замърсители, облекчава симптомите при ангина и астма. Предпазва черния дроб от цироза. Премахва махмурлука. Стимулира имунната реакция.

Проучванията за болести при недостиг<@SITE_URLstrong> на този витамин са ограничени, но все пак има данни за увреждания на жлезите, нервни смущения, сърдечни болести и намалено окисляване на живата тъкан.

Най-добри естествени източници<@SITE_URLstrong> за набавянето му са: бирена мая, нелющен кафяв ориз, житни растения, тиквено и сусамено семе.

За добавки<@SITE_URLstrong> се предлага в дози от 50 мг.

Няма сведения за токсичност<@SITE_URLstrong>, но според някои твърдения в началото се явява гадене.

Естествените врагове<@SITE_URLstrong> са водата и слънчевата светлина.

Въпреки противоречивите мнения все пак този витамин е ефикасен и е добре да се попълва в хранителния режим чрез добавките. Полезен е за хора живеещи в големите градове и градове с висока степен на замърсяване.


More from View Sofia

More Shop