Следва

Киномания 2019 със специална селекция от филми в памет на големия Франко Дзефирели

Четиво в четвъртък: Отново "Физика на тъгата" - този път с корица от Тео Ушев

Излиза от печат до броени дни. Очаквайте в книжарниците след 14 октомври!

Books преди 4 години

Романът "Физика на тъгата" на Георги Господинов излиза с нова корица, дело на Теодор Ушев. Специалното осмо издание на книгата ще се появи месец преди българската премиерата на анимацията на Ушев, създадена по текста на Господинов.


"Физика на тъгата" със специална награда от Международния фестивал в Торонто


Близо осем години след публикуването си "Физика на тъгата" продължава да е една от най-четените и превеждани книги у нас. Издадена на 15 езика по света, носител на наградата "Ян Михалски" (Швейцария), това е "една задължителна книга за остатъка от живота ни" (Kleine Zeitung).


Тази есен полското издание на романа е финалист за европейската награда "Ангелус", която ще се връчи на 19 октомври!


Новата корица на "Физика на тъгата" е с рисунка от едноименния филм. Това е вторият проект на тандема Ушев – Господинов след късометражната анимация "Сляпата Вайша", която беше номинирана за "Оскар" през 2017г.



27-минутната лента "Физика на тъгата"  идва в България след световна премиера в Торонто. Гласовете на баща и син – Доналд и Росиф Съдърланд – разказват историята зад кадър и произнасят ключовата фраза от романа "Аз сме".


Свирят "Физика на тъгата" в Ню Орлиънс


Единствената засега прожекция у нас ще бъде в рамките на "Киномания" на 17 ноември в зала 1 на НДК в присъствието на Георги Господинов и Теодор Ушев.

More Books