Следва

Тримесечна диета с невероятен резултат

Удоволствието от храната се крие в малките детайли

Храната е удоволствие. Освен, че е живот, същност и енергия...

Food преди 14 години

Храната е удоволствие. Освен, че е живот, същност и енергия.

Ето затова, когато се храним, ние сме длъжни да опитаме да си обърнем подобаващо внимание.
На себе си, на близките си и на нея, на храната.

Как става това? Ето малко от нашия опит...

Като подбереш внимателно и с удоволствие поне от предния ден какво точно искаш да си хапнеш вкъщи или в офиса, и в свободното си време да осигуриш от магазина нужните продукти.

Като се разровиш из рецептите от всички предпочитени източници и внимателно се спреш на тази, която ти звучи най-хармонично с настроението ти.

Като помислиш с кого би било приятно да споделиш храната. Нека мисленето има широк диапазон - брат, сестра или родител, съсед или приятел, стар колега или леля си. Споделеното е по-вкусно, така да знаеш.

Като хвърлиш бърз поглед дали чиниите, купите, супниците или подносчетата са в идеален, ненакърнен вид. Не бива, чисто емоционално, и още енергийно, храната да се сервира и консумира от съдове с дефекти.

Като си купиш нова покривка, или поне опаковка нови, но много красиви салфетки.

Като размениш съдовете според целите им и сервираш спагетите в супник, ястието в дълбоки купи вместо в широки чинии, палачинките върху хартия за сервиране по дължината на цялата маса вместо една върху друга, сладоледа в чиния и с нож и вилица и т.н. Много освежава.

Като не пускаш музика, докато се храниш, а се опиташ да "чуеш" задоволството си. Едно звучно и блажено мляскане прави чудеса за самочувствието на приготвящия храната. Особено силно това правило важи за детските устички.

Като дъвчеш бавно, с наслада и съсредоточие. Добрата храна е като хубавото вино. Има първоначален вкус, същински вкус и послевкус. Наслади им се, усети ги, дай им време да ти дадат енергията си.

Като не преяждаш. Златното правило е старо колкото света, но също толкова вярно! Ставай от масата гладен. Не съвсем, но почти.

More Food