Следва

Breathtaker - Палто Бригада

Седмица на висшата мода в Париж. Оправдаха ли очакванията ни висшите лейбъли

Януари е един от най-хубавите месеци в годината по ред причини. Представянето на колекциите висша мода едва...

All fashion преди 14 години

Януари е един от най-хубавите месеци в годината по ред причини. Представянето на колекциите висша мода едва ли е част от тези причини, но въпреки това ни радва, а и сме длъжни да го споменем.

Тази година финансовата криза сякаш доведе и до творческа такава.

Без да правим генерални заключения само ще отбележим, че при прегледа на всички колекции haute couture казахме ’Уау!’ може би само един-два пъти.

Това обаче не значи, че не въздишахме като невидели по великолепните рокли и сака на дизайнерите. Все пак е Париж.

Първото бурно ‘Уау!’ си заслужиха от Valentino.


Valentino

Новият имидж на къщата ни изуми и дори изплаши, но въпреки това много ни хареса! Приликата с Balenciaga и Еmanuel Ungaro е лесно забележима, а заместниците на мистър Garavani изглежда са тръгнали в съвсем друга насока.

Да видим как ще се отрази това.

Любимият ни кутюриер Ricardo Tisci ни показа в Givenchy перфектния гардероб за супер героите и техните противници.


Givenchy

Блестящи гащеризони, пера и шантави орнаменти буквално засипаха подиума и в комбинация с лошите погледи на манекенките, ефектът беше почти комиксов. Богата на цветове и забележителни детайли, все пак тази колекция на Givenchy не отива в любимите ни за лятната висша мода.

Oтново на белите стълбища, отново с червените устни и мрежестите кокове с шапки ни посрещат от Dior.



Пленителните модели на Galliano са вдъхновени от ездачките на миналия век и освен величествени и високомерни, този път са и с камшици, което ги прави безбожно секси. Походките, погледа, извивките, всичко си е по старому и може би Galliano ни е спестил малко оригиналност този път? Нищо, високите талии, финият сатен, нежните дипли и драперии пак ни размечтават.



Минимализъм цари при Alexis Mabille, докато Еlie Saab и Аrmani Prive направо ни давят в пищен блясък и претенциозност.



Gaultier е извън нормите и дори малко в джунглата с тези агресивни форми.



Stephane Rolland се придържа към черно-бялото, но с много класа, подобно на Christophe Josse, който обаче изненадва с непретенциозност в дължините и детайли в драпериите.

Оставаме някак незадоволени от френската столица и нейната висша мода, но пък все така силно мечтаем за поне една от лъскавите й рокли, представени за идното лято. Или поне за самото лято.

Надяваме се седмиците на модата през април да ни зарадват с повече ингрига в дизайна, защото иначе официално ще обявим кризата за победител.

А ние трудно се предаваме.
 

More from View Sofia

More All fashion