Следва

За бизнес среща или просто грациозна походка

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичиоли са дизайнери за Valentino само от няколко сезона, но до сега определено играха на сигурно...

All fashion преди 14 години

1. Колекцията на Valentino за ревюто Haute Couture

Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичиоли са дизайнери за Valentino само от няколко сезона, но досега определено играха на сигурно.

Виждахме само онези романтични и женствени тоалети, характерни за модната къща. Колекцията висша мода за пролет-лято 2010 обаче разчупи това.

На парижкия подиум се разходиха свежи и красиви неща, това не можем да го отречем, но ни липсва класиката на Валентино и затова накрая оставаме вдъхновени, но и малко разочаровани.

2. Лейди Гага и жълтият цвят на косата й



Лейди Гага се разходи по червения килим на музикалните наградите Грами в рокля на Armani Prive (всъщност тя цяла вечер носи Armani Prive), на непосилно високи токове и с дамска чанта, която по-скоро наподобяваше хладно оръжие, от колкото аксесоар.

Но не ни изненада, защото сме претръпнали отдавна към модните й хрумвания. По-скоро се радваме, че иконата все още не налага трайни тенденции, може би, защото идеите й са твърде смели или трудни за реализиране в уличния стил.

И по-добре, защото перуката с жълти върхове на косата, която демонстрира, никак не ни се понрави. Намираме комбинацията много светло русо с жълто просто за ужасна и се надяваме да не я видим никога по нашите, а и по чуждите улиците.

3. Твърде критичната статия на журналистка от The Guardian, Таня Голд, в която обвинява модната индустрия за много от проблемите на жените.



Преди седмица статия публикувана в The Guardian, разтърси модните блогари по света. Статията е озаглавена „Защо мразя модата” и в нея Таня Голд обяснява причините си да проклина едва ли не модната индустрия.

Не можем да отречем, че отчасти сме съгласни с нея. И ние сме против гладуващите модели и прекалените Photoshop корекции. Но не харесахме начина, по който тя така крайно описва модата като нещо зло, като нещо глупаво.

Естествено това е тема, която не можем да изчерпим в три изречения. Да, и там не всичко е идеално, но преди всичко модата е изкуство и като такова, тя не може да бъде наричана „глупава” и „зла”.

4. Колекцията чанти на Кейт Мос за Longchamp



След като колекцията на Кейт Мос за Topshop се радва на голям успех, моделът бе поканен да създаде луксозна линия дамски аксесоари за френския лейбъл Longchamp.

Миналата седмица излезе и рекламната кампания на продуктите и успяхме да видим с какво иска да ни изненада Кейт.

Е, изненада нямаше. Колекцията е доста скучна и като цяло не видяхме абсолютно нищо, което не сме виждали и преди. Вярно е, че марката е характерна с изчистените си, класически линии, но дори луксът ни убягна тук.

5. Marloes Horst във февруарския брой на руското Elle



Marloes Horst във февруарския брой на руското Elle леко ни притесни на пръв поглед, на втори също.

Моделът е сниман от Ерез Сабаг с големи обеци, поставени на уши със същия размер и това се вижда на всяка снимка. Просто недостатъците понякога е по-добре да се прикриват… Иначе, самата тя е прекрасна!

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.