Следва

Детски усмивки в дрешки

Назаем взехме. От работния тефтер на дизайнера Осман Юсефзада

Един от създателите на най-женствени силуети в съвременната мода - Осман Юсефзада, показа преди седмици в...

Лица преди 14 години

Един от създателите на най-женствени силуети в съвременната мода - Осман Юсефзада, показа преди седмици в Лондон моделите се за предстоящите Есен/Зима 2010.

Стилни дамски тоалети с лек елемент на приключенски дух, вдъхновени от колониалния стил на Пеги Гугенхайм, идеалната емблема на любовта на Юсефзада към чистите линии и архитектурни похват в дизайна.

Британският дизайнер /роден през 1974/ каза пред журналистите, акредитирани на Лондонската седмица на модата: "Бях вдъхновен от силните женски фигури в различните култури и различните епохи, често използващи облеклото за подчертване на силата на личността си или за допълване чертите на характер си".

Дизайнерът представи и колекция, изработена изцяло от жерсе, включваща 12 модела, в това число рокли, топове, панталони, всички те фантастично драпирани и скроени с уникално майсторство. Колекцията е в цветовата палитра на меки, приглушени тонове на сивото, синьото и рубинено червеното.

Вдъхновени от видяното, а и защото установихме, че точно този млад мъж, роден в Бирмингам, но базиран от години в Лондон, всъщност не е добре познат у нас, ти предлагаме този материал на британския Вог.

В него колегите проследяват един ден на Осман, а ето как изглежда той.



08:30

Проверявам е-мейлите си и хуквам към някоя среща, обикновено за да обсъдим колекцията, по която с колегите ми работим в момента, или пък среща с партньори, които поръчват дрехи от нас.

09:30

Среща с шефката на Browns, говорим си за едно малко събитие, което ще направим заедно с тях. Тя ми споделя колко много комплименти е получила за едно от моите сака, което носи и в момента.

10:30

В студиото съм, говорим си с екипа, разглеждаме първата ушита мостра, нагласяме, коригираме, довършваме. ... Опитвам се да открия някаква илюстрация на бюрото си, не е възможно, хаоса е ужасен... Отговарям на мейлите, ако открия клавиатурата.

12:00

Изчезвам за малко, имам среща с ПР-ката си, Анна Морел, трябва да поговорим за промоцията на новата линия бижута, които правим заедно с Асшли Кларк и Кабири. Анна е страхотна, има гигантски опит и уникален нюх за мода.

13:30

Открадвам малко време за бързо хапване в ЕAT и обратно за да разгледам новия магазин на National Geographic на Regent Street.

14.30
Трябва да се появя в студиото максимално бързо. Имаме потвърдени проби за един от клинетите на стилистката, с която работим най-често. Ще организирам нещата, за да са готови за пробата, а и ще пратя накого да прибере някои дадени за снимки неща.

15:30

Говорим си с друга от моите стилисти - Сара Коб. И двамата сме от Бирмингам и някакси успяваме да се надъхваме творчески един друг. Уговаряме се да прекараме заедно една сутрин другата седмица.

15:45
Проблем с платовете. Трябва ни някаква алтернатива, бърза. Правя си чай в кухнята и почвам да обмислям всякакви варианти.

16:00
Обаждане от Лора Ларбелестие от Selfridges, супер радостно, увеличават поръчката за пролет/лято!

17:00
Готов съм за срещата си с моя ментор - Анджела Куинтръл, вероятно най-артистичната личност в модния хаос на Лондон. Говорим си за пре-колекцията, Анджи ми помага много, идеите за платовете, които ще използваме са напълно избистрени.

18:30

Още чай, всички напускат и студиото става тихо... Вече мога да мисля на спокойствие, пускам си музика, отговарм съсредоточено на и-мейлите си, и непрекъснато драскам чертежи за новите неща от междинната колекция.

21:12

Заключвам и се отправм към автобусната спирка, главата ми бръмчи от идеи.

22.00
Вкъщи съм, приготвям храна и гледам някой епизод или си пускам chill out и пуша. Поне няколко цигари.

 

More Лица