Следва

Великденски обяд в една незаменима фурна

Великденският козунак на Боговете

Най-важните неща за Великденската трапеза не са изкуствени пиленца, зайчета, калинки и всякакви тревички, и без тях се минава...

Food преди 14 години


Най-важните неща за Великденската трапеза не са изкуствени пиленца, зайчета, калинки и всякакви тревички, и без тях се минава.

Стигат само искрена вяра, боядисани яйца и козунак.

За съжаление заминахме от вкъщи много млади и баба така и не успя да ни научи да си го приготвяме сами.

Ето защо всеки път щом застанем пред щанда с десетките предлагани сладкиши, ни подгонва носталгия към родния дом, бабиния козунак и забравените традиции.




И щом става дума за традиции в приготвянето на храна, има едно малко божествено кътче в София, където се грижат за съхраняването им. Намира се на бул. „Черни връх” 17 и бул. „България” 102 (бизнес център „Белисимо”) и се нарича "Дар от боговете.

А най-прекрасният дар, който те са ти приготвили за предстоящия празник, е прясно изпечен козунак. По аромат е същият като на баба, а вкусът му почти се доближава до нейния просто защото тя не си издава „тайната съставка”.



За сметка на това от "Дар от боговете" нищо не крият и са готови да се изправят и срещу бабата на твоята баба, за първото място в сърцето ти. Нашето вече е тяхно.

Маминке, прости! Ти, все още правиш най-вкусните великденски курабийки! Докато "Дар от Боговете" не ни изненада с тях.



Проблемите ни с великденския козунак вече са решени, избрахме си един със стафиди, орехи и бадеми. Остават яйцата, но за тях ще мислим утре.

Ако искаш да напълниш кошницата си с най-божествените неща за Великия ден, само отскочи до по-близкия ти магазин "Дар от Боговете". Започни от козунака:

Продълговат козунак Brioche Nanter - 12 лв.
Кръгъл козунак - 16 лв. 
 

More Food