Следва

В несeсера: Чисто нов серум за твоите хубави очи - Clinique De-Puffing Eye Massage

M.A.C официално е в България. Артистичният директор Лин Дезнойе за тенденциите, грешките и идеята на грима

Една от най-революционните и влиятелни компании в световната козметична индустрия Make up Art Cosmetics...

Beauty News преди 13 години

Една от най-революционните и влиятелни компании в световната козметична индустрия Make up Art Cosmetics (M•A•C) бе официално представена в галерия „Индустриална 11”, където медии и професионални гримьори имаха възможността да се запознаят от близо с артистичния свят на марката.

Make-up Art Cosmetics (M•A•C) е създадена през 1984 г. в Торонто от гримьора и фотограф Франк Тоскан и собственика на салон за красота Франк Анджело, за да отговори на нуждите на професионалните гримьори.

Същността на компанията представи Катерина Киасу, Бранд мениджър за Балканите. Катерина сподели, че M•A•C. създава козметика с професионално качество във всяко едно отношение – с цвят, нюанс и финиш ефект, който е подходящ за всеки.

M•A•C стои зад кулисите на над 200 ревюта по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж. M•A•C подпомага и модните седмици в градове по целия свят – в Атина, Копенхаген, Делхи, Сингапур, Нова Зеландия и Москва.



От самото си начало M.A.C  и служителите на компанията олицетворяват истинския дух на благотворителността, като защитават социалната реформа и водят битката срещу ХИВ/СПИН.

СПИН фондът на M.A.C се подпомага от кампанията Viva Glam. Кампанията се осъществява благодарение на подкрепата и съвместна работа с известни личности като Линда Еванджелиста, Лайза Минели, Памела Андерсън, Мери Джей Блайдж, Миси Елиът, Дита фон Тийз, Катрин Деньоф, Лейди Гага и много други и до момента е събрала над 160 милиона долара в подкрепа на каузата си.

Всеки може да се докосне до продуктите на марката в двата най-нови Pop-up магазина в „Хермес Парк София” и „Сердика Център” и да бъде консултиран от професионалните гримьори на M•A•C.

Специално за събитието в България пристигна Лин Дезнойе, Артистичен Директор Грим за Франция.

Тя разкри реалността в света на грима M•A•C, сподели търговски тайни, техники на гримиране, вдъхновение и трикове за актуалните тенденции за сезон пролет- лято 2010 [Pret-a-Papier и M•A•C To the beach].

Нейните демонстрации показаха истинската същност на гримьорите на M•A•C. Те са творческото лице на марката, избрани заради своята страст, оригиналност и технически умения.

Ето какво разказа Лин за работата си специално пред екипа на View Sofia.

VS: Кое е най-вълнуващото нещо в работата ти?
Лин Дезнойе:
Най-вълнуващото нещо в работата на един гримьор преди всичко е срещата с всякакви хора. Това, че много бързо трябва да разбереш каква точно визия иска човекът отсреща. От това идва цялата ми креативност – с кого работя, какво правим, каква история се опитваме да разкажем. Без значение дали е с модел, за дизайнер, за фотосесия. Разказването на истории е най-интересното в работата ми и разбира се, това да правя жените красиви.

VS: А кое е най-голямото предизвикателство?
ЛД:
Да разбираш всичко това много бързо. Понякога нямаш много време и трябва да си бърз, както и да имаш правилната интуиция. Но в същото време, ако нещо не е наред, винаги можеш да го изтриеш. Не е като при подстригването, където щом веднъж е отрязано, е свършено. Така че, работата ми е предизвикателство, но е и вълнуваща. Обичам да бъда предизвиквана.

VS: Вече знаем какви са тенденциите, кой е най-важният продукт това лято?
ЛД:
Това трябва да е кораловото червило. Кораловото е смесица на червено и оранжево. Ако има повече бяло в него, ще отиде към розово, ако има повече червено или оранжево в него, ще стане по-наситено. Мисля, че всяка жена с всякакъв тен на кожата, ще може да открие своето, защото има много голямо разнообразие.

VS: Какво имаш върху лицето си в момента?
ЛД:
Минерализирана пудра, разбира се, любимата ми. Имам малко основа, очна линия, малко сенки, отново минерализирани, молив за вежди и вече не си личи, но сутринта имах гланц.

VS: Кое е най-важното нещо, на което се опитваш да научиш гримьорите, които обучаваш?
ЛД:
Опитвам се да ги науча да не пресъздават толкова много собствените си вкусове върху дамата. Много важно за един гримьор е да не прилага изцяло вкуса си, а да вземе малко от него, малко от вкуса на човека или от това, което му е възложено като идея и накрая да добави своя щрих. Тогава наистина се получава една много здрава връзка, нещо като обмен.

Защото понякога жената може да ти каже, че иска да изглежда много тъмна, но всъщност да е с много светла кожа. Това може да се види в южните части на Франция, например. Там жените обичат да изглеждат тъмни. Помня, че когато пристигнах там за първи път, някой ми каза, че иска те да спрат да бъдат толкова тъмни. Тогава аз отговорих “Не, не ги спирай! Просто ги научи на обратното.” Тогава се превръщаш в истински професионалист, в учител и в експерт в това, което правиш.



Ако това я кара да се чувства добре, покажи й как да го направи. Разбира се, има много жени, които влизат в магазин на M.A.C с желанието да пробват нещо ново. И да, ще го направят, но трябва добре да ги разбереш. Това е най-важното.

VS: Най-голямата грешка, която хората правят в грима си?
ЛД:
Не бих казала, че е грешка, понякога те просто не знаят. Може би най-страшната е избирането на грешен цвят за основа. Някои жени си казват, че искат да изглеждат здрави и си избират основа с много розово, но в същността си кожата им е по-скоро златиста. И накрая изглеждат все едно са с маска. Трябва да бъдат научени и да приемат съвети. Това е едно от основните неща, на които се опитвам да науча колегите си – опитвайте се да учите, да споделяте.

More Beauty News