Следва

Реставрират хотел, свързан със смъртта на Джани Версаче

Твоят най-добър приятел. Ресторант Торо и неговата омайна градина

Идват празници и вероятно пътуването извън града е отдавна запланувано, резервирано и измечтано...

Food преди 13 години

Идват празници и вероятно пътуването извън града е отдавна запланувано, резервирано и измечтано.
Но за тези от нас, които ще си останат в спокойната (само по празници и за кратко през лятото) София ще издадем малката си тайна, но не на Маги, а общата ни с Торо.

Торо е новият ни най-добър приятел или поне онзи, с които излизаме вечер за релакс или обядваме заедно за отдих.

Торо живее на удобно и тихо място, чак изненадващо тихо, предвид факта че се намира съвсем близо до „Цариградско”. Отскоро има голяма, просторна лятна градина и готви божествено.

Затова отидохме там с идеята за романтична вечеря за двама. А шеф готвачът ни даде прекрасни предложения за една прекрасна вечер.



Какво повече му трябва на човек за най-добрата романтична вечер – красива градина, завладяваща джаз музика наживо, чаша френско розе, страхотна храна и, разбира се, любим човек.

А ето и това, което задължително трябва да опиташ, ако решиш, че Торо е твоето място:



Салата от класическо табуле, розови домати, сервирана с риба тон и дресинг от редуциран сок от нар, който прави вкуса на рибата мек и ненатрапчив.



Както може би знаеш, Торо е единственото място тук, където можеш да си поръчаш тапас порция. Малка, но достатъчна да задоволи кулинарното ти любопитство и изтънчения ти вкус.



Тапас Трио октоподи” е специално предложение, състоящо се от три различни по вкус и усещане средиземноморски рецепти.

Първата - "Pulpo a la gallega" или Октопод по галисийски е с лек лютив привкус. Втората e „Pulpo al pesto”, а самото име подсказва за какво иде реч. Третата се нарича „Kritikos octopus” или „Откопод по критски”, приготвен с млечен сос.



За основно ястие Торо предлага очарователните мариновани жабешки бутчета с джинджифил, соев сос, чесън и мед. И всичко това гарнирано с „бонбони” от френски грах, сотирани „конкасе” домати и билково масло.



Десертът е за двама и разбира се от най-любовния продукт – шоколад. Като че ли е създаден специално за любителите на шоколада. Шоколадов макарон, кенел от шоколадов мус с вишни, млечен шоколадов сос със синьо сирене, прекрасно декорирани с рагу и ягоди.

Не звучи ли прекалено вкусно?

Restaurant & Wine toro
ул. Д-р Любен Русев 6, комплекс Casaviva
тел. 0885 760 160

 

More Food