Следва

Преразказ по картинка

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Парти в Сен Тропе. Да затворим две-три улици и да си направим супер як луксозен моден спектакъл. Така изглежда...

All fashion преди 13 години

1. Духът на Шанел броди из Сен Тропе

Парти в Сен Тропе. Да затворим две-три улици и да си направим супер як луксозен моден спектакъл. Така изглежда на пръв поглед ревюто на Карл Лагерфелд за Chanel Resort 2011, където тълпи вип гости напълниха кафенетата на култовото градче на Ривиерата.

Вдъхновен от Средиземноморието и красивите хора, които обитават улиците и плажовете на Сен Тропе, неуморният Карл Лагерфелд представи новата си морска колекция по най-атрактивния начин, като засенчи дори гранд събитие като фестивала в Кан. А моделите силно напомняха на 70-те с хипи мотиви, много ярки цветове и дълги цветни рокли.

Освен редовните тела на Фрея Беха, Лара Стоун и момчетата, някои от моделите, които представиха Chanel, изглеждаха изненадващо не толкова слаби.

Тази практика, макар и отричана от самия Карл, явно работи добре за популярността, щом най-големият противник на пълните модели се оказа в техния капан.

2. Победителят на Триумф Инспирейшън



На оригинален и вълнуващ ревю-спектакъл в Сердика Център бе избран българският финалист на студентския конкурс за вдъхновение „Triumph Inspiration Award” 2010.

Дизайнерското творение „Морфология” на победителя Николай Божилов, III курс бакалавър в Националната художествена академия (НХА), пресъздава усещането за обвързаността на формите една с друга.

Мотото на тазгодишния конкурс “Shape Sensations” талантливият млад дизайнер интерпретира чрез връзките между мускулните групи, оформящи човешкото тяло, което след години еволюция се е превърнало в перфектната форма на живот.

Николай Божилов ще има уникалната възможност да представи страната ни на световния финал на конкурса „Triumph Inspiration Award” 2010, който ще се проведе в Лондон по време на седмицата на модата през септември. 

Поредното добро творение, спечелило този конкурс. Браво!

3. Името на Последния император на етикет на T-shirt



Индустрията плаче, а ние нямаме нищо против. Когато имената на Maria Grazia Chiuri and Pier Paolo Piccioli се замесиха почти в моден скандал, пускайки дизайнерски тишърт с марката Valentino, модистите категорично захвърлиха идеята на боклука с аргумент, че под марка за висок клас вечерни тоалети и десетки години история, не би могъл да стои подобен експеримент.

Защо не обаче. Еклектиката не е чужда на модата и е съвсем в реда на нещата да създаваш по-комерсиални неща под името на висш лейбъл.

И все пак, не винаги има повод да носиш рокля на Валентино, но винаги можеш да измислиш повод за една много скъпа дизайнерска вещ от същата мака (В net-a-porter тази блуза струва 1350 долара) , която да си носиш с кеф по всяко време на денонощието.

4. Идеята дизайнерите да показват домовете си. Домът на Зак Поусън във Vogue




Идеята известни личности да показват домовете си пред големите издания не е от вчера, но ни харесва да надникваме зад стените на артистите, особено на модните творци. Цветовете в дома на Зак са много Сексът и Градa, но това не им пречи да са претворени в готин дизайнерски интериор.

5. Предстоящото откриване на ViewSofia Shop



Чакаш го вече! Той е готов и предстои да ти бъде специално представен в следващите няколко дни. Освен че ще можеш да пазаруваш дизайнерски дрехи и аксесоари директно от бюрото си, всяка седмица ще има специални оферти и намаления за определи артикули. Очаквай, остават броени дни до тогава!
 

More from View Sofia

More All fashion