Следва

Деница Атанасова, президент на Музейна галерия за модерно изкуство

Анна Делло Русо: "Винаги съм била обсебена от модата", казва тя в ексклузивно интервю за ViewSofia

Ако трябва да изброим няколко авторитетни имена в модата в момента, като не споменаваме дизайнери, то...

Лица преди 13 години

В чест на нашите специални празнични месеци ексклузивни интервюта, материали от архива на съкровищницата ни, специални гости с пожелания, 40 на брой луксозни подаръка, представяни всеки ден в каре Подарък на деня и още приключения те очакват с нетърпение на страниците на ViewSofia. За да е още по пенливо шампанското и още по сладка тортата за нашия четвърти рожден ден.

По този повод ти представяме една истинска Мадона в модния свят, която не скри нищо за гардероба и модните си страсти в интервю, специално за читателите на ViewSofia. Ето я и нея:


Ако трябва да изброим няколко авторитетни имена в модата в момента, като не споменаваме дизайнери, то нейното ще бъде в челните позиции, редом до Ана Уинтър и Карин Ройтфелд, Сузи Менкес, Дафне Гинес и още други.

А наскоро NY Times официално я обявиха за модна икона, заедно с Джована Баталия от Vogue Италия, Кейт Ланфеър oт Elle US, Карин Ройтфелт, главният редактор на Vogue Фрaнция, и нейната асистентка Емануел Алт.

Сигурно няма човек с достъп до интернет и интереси, тясно изразени в модния бранш, който да не е чувал поне името й, да не си е направил папка с нейни снимки на личния си компютър или поне да не е чел нещо за нея през последния уикенд.

Защото тя е навсякъде, казва се Анна Делло Руссо и е една от причините модният свят да се превърне в една непрестанна стрийт стайл гоненица.



Родена е в град Бали в южна Италия, завършила е История на изкуството в Милано, а кариерата й на моден редактор, журналист и критик, или както се казва “fashionista”, започва в италианския Vogue, преминава през главен редактор на L'Uomo Voguе, а в момента тя е редактор и криейтив консултант във Vogue Япония. Ама, че CV, нали?

Тя е абсолютната италианка, за която модата е начин на живот. И имаме предвид бляскавата мода.

Тя е жената, която има огромен апартамент в Милано и още по-голям съседен, предназначен за дрехите й.

Тя е тази, която сменя около 100 ауфита в продължение на сезонните седмици на модата, тръгвайки от Ню Йорк и завършвайки в Париж.

Хелмут Нютон я нарича „моден маниак”, а за себе си тя казва, че не може да живее без модата, обувките и кучето си.



Всъщност модата, или поне онлайн развитието на модата, не би било същото без нея.

Анна бе първият редактор, който насочи вниманието на всички към модните блогъри и даде гласност на стрийт стайл блоговете като начин на изразяване и място за вдъхновение.

В момента всички искат да я снимат и да публикуват нейна снимка, а през февруари тази година тя започна свой блог, в който освен поредицата „10-те правила...”, в която дава ценни съвети за това как да изглеждаме добре, тя публикува и всяка своя визия през седмиците на модата.



Свързахме се с нея преди известно време и тя с радост прие да си поговорим за мода, начина й на живот, какво я вълнува и още куп интересни неща.



VS: Наскоро свършиха всички модни седмици. Кои са топ тенденциите, които ще видим приложени в гардероба ти през идното лято?
AdR: Ами, те са толкова много. Всеизвестно е, че обожавам Dolce&Gabbana. Също така Jil Sander е една от къщите, които с радост бих носила през пролетта, както и почти всичко от Louis Vuitton и Yves Saint Laurent. Можете да видите точно кои аутфити в моя блог.

VS: Кое е любимото нещо от гардероба ти?
AdR: Обувките ми. Най-много обичам обувки, те са над всичко и ако трябва да остана с едно нещо в гардероба си, то това ще са чифт обувки. Златни.

VS: А с какво си облечена в момента?
AdR: Ами както почти всеки ден извън модните седмици или когато нямам официални задължения. Просто син блейзер Balmain и дънки.



VS: Колко рокли си купи през изминалата година? Изобщо броиш ли ги?
AdR: Ох, труден въпрос. Прекалено много са!

VS: Ти си човекът с може би най-големия гардероб от всички присъстващи на седмиците на модата. Всеки ден по няколко нови тоалета и визии. Как решаваш кое е за теб и кое не би ти свършило работа?
AdR:
Трябва да е нещо от много висок клас. Обичам аутфити, слезли директно от подиума, защото има изключително много креативност в тях. Дори не обичам да смесвам различни марки, а точно така, както са изглеждали на подиума. Харесва ми да видя някого и да кажа: „Виж, това е Givenchy” или пък “Това е Lanvin”. Обичам да има малко напереност в модата.

VS: С какво си облечена, когато си вкъщи или просто вършиш някаква къщна работа?
AdR: За щастие не правя никаква домакинска дейност, имам хора за това. Но когато съм свободна и имам малко време само за мен, обичам да се отпускам, практикувайки йога. Тогава нося само огромен удобен пуловер на Abercrombie.



VS: Кои са трите неща във външния вид на една жена, с които тя не трябва да си позволи да бърка?
AdR: Маникюрът, педикюрът и парфюмът, който използва.

VS: Опиши аутфит, който би нарекла несполучлив.
AdR: Когато изглеждаш прекалено анонимно и удобно, тогава нещата не са ти се получили.

VS: А такъв, който ти никога не би облякла?
AdR:
Огромна шапка или аксесоар за коса, голяма рокля с шлейф и много високи обувки. Точно каквото направих на балът с маски на Vogue в Париж наскоро. Когато се върнах вкъщи имах главоболие и едва стъпвах. Затова не мисля, че ще повторя нещо подобно.



VS: Почти никога не сме те виждали да носиш дрехи на някои от алтернативните имена в модата. Какво е мнението ти за тях и как мислиш те промениха схващането за мода и начина, по който хората се обличат?
AdR: Всъщност ги харесвам, но не са това, което бих носила. Макар че един от последните аутфити, с които се появих в Париж, бе на Mary Katrantzou, момичето, което наскоро спечели швейцарската награда за текстил. Тя е доста алтернативна в начинът, по който изработва дрехите си.

VS: Какъв беше стилът ти, когато беше тийнейджър?
AdR: Абсолютно същия! Прекален! Винаги съм била обсебена от модата и макар и там, където живеех като малка да имаше само един малък бутик, знаех, че аз искам да се занимавам с това и да съм журналист. Баща ми ме накара да отида в Милано и там се потопих напълно в света на бляскавата мода, който остана мой дом и до днес.



VS: През коя социална мрежа предпочиташ да комуникираш? Знаем, че си активна в Twitter.
AdR: Twitter! Само там!

VS: Имат ли бъдеще списанията?
AdR: Разбира се, и то голямо и бляскаво. Точно както досега.



VS: Какво закуси днес?
AdR: Както обикновено - сок от портокал и салата.

VS: Колко езика знаеш?
AdR: Английски, италиански и френски.

VS: Последната книга, която прочете?
AdR: Yoga Mala, изключително енергизираща.

VS: Коя бе последната песен, която не спря да се върти в ума ти?
AdR: Runaway на Kayne West, с удоволствие бих я споделила с вашите читатели:


 

 

More Лица