Следва

Домашният любимец на гардероба ти

10-те златни правила на добрия стил тази пролет. Част 1

Наречени са така от нас, редакторите на Вю София, защото имат за цел да направляват избора ни...

Fashion преди 13 години

Правилата са точно 10, защото цифрата е стимулираща.

Наречени са така от нас, редакторите на Вю София, защото имат за цел да направляват избора ни този сезон, без да го тероризират или изменят в посока на изневяра на индивидуалния стил на всеки от нас.

Златни са, защото помагат в нужда, защото способстват бързата реакция при комбинирането на разнопосочните тенденции през настъпващите пролет и лято, и защото спестяват известната доза несигурност при комбинирането на дрехите при смяната на всеки сезон, която не че е лоша, но със сигурност е трудо- и енергоемка.

Стилът, при така спазените препоръки, е добър, защото включва ключови елементи от "силно модерното" от сезона, без да стига до крайности или буквална слепота, респективно до риск от имиджово падение, дори напротив, еклектиката от старо, но шик, и ново, но твърде смело, гарантирано ще се получи перфектно.

А става дума за пролетта, защото това е може би най-сложния относно прекрачването в него сезон от всички. Навикнат на студено, влажно и ветровито, човек трудно и много предпазливо се отваря за слънцето и температурите със знак +. Чисто стилово, не като настроение.

И така, стъпили здраво на фундамента от модните седмици, на препоръките на големите в света на модата, както и на опита си от предишните години, ето систематизирани класическите златни правила на добрия ПРОЛЕТЕН стил. С дата 2011. Честита пролет!

За да е по-сладко и да ги започмниш добре, ги разделихме на две. Утре чети втората петорка важни.

Правило номер 1: Не занемарявай пролетната подготовка на фигурата, лицето и тонуса си.



Още от първите обнадеждаващо затоплящи се дни наблегни на идея, може и мъглява първоначално, за отслабване, ако имаш нужда от това, т.е. ако "мерителните" джинси указват такава необходимост.

Ако ти е по-удобно, наречи програмата детокс, а може и тонизираща предпролетна програма за повече енергия. Нещата са свързани, как ще бъдат упоменати в твоята глава е въпрос на личен избор. Започни да разхождаш гиричките из къщи по-редовно.

Нищо не пречи клековете сутрин да станат от 10 - 20, за коремните преси е повтаряно до втръсване, т.е. ти си знаеш, че е задължително.

Приготви си добър, казахме добър, автобронзант и започни подготовка на откритите части на тялото, които най-първо ще се полакомиш да покажеш на слънцето. Ръце, деколте, крака, ексфолиирани и третирани с такъв продукт, те само след седмица ще са готови за сандал, пола до коляното и прекрасния топ без ръкави. Вземи си опаковка витамини, имаш точно 30 дни до 25-ти април да си приключила с пролетната умора, чувството на слабост и зимната летаргия.

Правило номер 2: Не отправяй презрителен и пълен с досада поглед към "лекия" гардероб от миналата година.



100% сигурно е, че поне 50% от нещата в него са перфектни и за този настъпващ сезон. Най-малкото тук се нареждат джинсите, дънковата риза, потничетата, качествените т-шърти, класическото черно сако, може и тъмносиньо, клинът.



Тук е моментът да прецениш трезво и без носталгия и кои са нещата от миналата година, затормозяващо омръзнали са ти или просто вече демоде за твоето модно виждане. Тук със сигурност слагаме ниските талии, дебелите колани, ресните, панталоните с басти, милитъри стила.
Всичко това може да намери подслон временно, докато се извъртят отново нещата и го извадят на дневен ред, в дрешника, ако е по-широк или пък по направление - подарък на приятел, майка, леля или съседка, ако имаш този маниер. Не за друго, а за да се отвори място на новото, трябва да се разчисти старото.

Правило номер 3: Отвори тефтера и направи един надлежен списък.



Няма нищо срамно в това да нахвърляш стилистичните си бележки на хартия. Действие като това спомага за концентрацията от типа "това ДА - това НЕ", което пък дава ясни очертания на необходимия бюджет за пълноценно опресняване на гардероба. Тук е моментът да определиш и колко си готова да похарчиш. Точно число обаче, не около и не приблизително.

Например 2 000, 1 000, 500 или 300, но точно толкова, колкото можеш и искаш да отделиш. Това прави погледа върху евентуалните шопинг възможности много трезв и дава много приятно самочувствие, или с други думи: "работя, чувствам се добре, радвам се на пролетта, имам… лева, които с удоволствие ще похарча за себе си. Да видим какво ми трябва... " и тук именно подреждаш четливо всичките си приоритети. Нека в изброяването има разум, но и чувство, нещо, за което винаги си мечтала, нещо, което знаеш, че гаджето ти ще боготвори, нещо, което ще събуди детето в теб и т.н.

Правило номер 4: Не се прехвърляй в полето на мечтанията, граничещи с фантазия и невъзможност, подготвяйки пролетния си гардероб.



Винаги имай в ума си идеята къде живееш, какво правиш през деня, къде си вечер, с кого се срещаш, към какво се стремиш, доколко комбинативен можеш да си в гардероба си по повод различни събития и ангажименти, как се облича най-близкият ти човек.
Идиотско е да се хвърлиш в набавянето на копринени кимона /много модерни този сезон, но невъобразими в Надежда, например/, сандали с 12-сантиметров ток или рокли с пайети, ако ритъмът ти на живот е главно бизнес ориентиран, ако тичаш по малчугани или си ситуиран в Кокаляне. Не че е лошо да ги имаш, но не бива да стават приоритет.

Правило номер 5: Набави си следните чифтове задължителни за ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2011 обувки:



ниски сандали с каишки около глезена и генерално спортно-градско излъчване, като при Stella McCartney



...сандали с ток и платформа или в приятна цветова гама, както при Rag & Bone така, че да служат за акцент в облеклото, без да са самоцелни.

Също така хубаво, класическо деколте, с токче не по-високо от 6-8 сантиметра, отворено достатъчно отпред, за да се вижда малко от пръстите, и да стоят великолепно на всяка пола, подкъсен панталон или рокля.



Ако остане ресурс - едни добри балеринки, много гъвкави, много меки, от хубава кожа и с поглед в бъдещето, т.е. по-скъпи и по-класически едновременно, защото такава обувка трае дълго, ако е добра.
 

More Fashion