Следва

Джема Уорд с първа корица от 3 години насам

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Прекрасната Агнес, която напоследък ни убягва от поглед, е повече от изключителна във фотосесията си White Mischief...

All fashion преди 12 години

„Модата опира до вкус, не до пари”

Попаднахме на страхотно интервю на Карин Ройтфелд за немското сп. Spiegel, където Карин признава, че е напуснала Vogue по собствено решение в най-подходящия момент, когато френското издание е било по-успешно от всякога. В интервюто тя споделя няколко страхотни мисли, които бихме искали да поделим с теб.

Относно състоянията похарчени за мода: „Модата е неприлична, цената на палто може да е неприлична, но когато видиш колко добре е ушито, колко хора са работили върху него, вече не ти се струва толкова ненормално. Разбира се, че нее като да работим в болница, не спасяваме животи всеки месец. Ние просто решаваме дължини на поли, инч повече или инч по-малко. Това е."

Относно модата във времето: „Модата днес не ни позволява да мечтаем. Преди 20 години, модата беше обещание – нещо, което е част от живота ти и може би някак ще го обогати, нещо, което отразява определена епоха. Когато погледнем рекламите днес, виждаме само чанти. Клиентите вече не си купуват мечти, а предмети.”

Относно скуката в модата: „Дизайнерите вече да правят не две, а четири колекции на година: пролет, лято, есен и зима. Някои къщи добавят и колекции висша мода два пъти в годината. Кой е способен да управлява всичко това? Добрите дизайнери са артисти, те са крехки същества.”

Относно копирането на дизайни и елегантността: „Не мисля, че е проблем. Модата отдавна не е въпрос на пари, а на вкус. В наши дни дори жени с малко средства могат да се обличат добре. Елегантността не е предназначена за малка група от хора. Става въпрос за стил. Карл беше първият, който го разбра. Колекцията му за H&M беше много умен ход от негова страна, както и от страна на  , които му го позволиха... Не можеш да се научих на елегантност, само как да избягваш грешки. Останалото е инстинкт. Елегантността се крие в начина, по който си кръстосваш краката, не в марката или в най-новите дрехи от последната колекция.”

Относно Анна Уинтър: „Тя е най-влиятелната жена в световната модна индустрия, първата дама на модата. Тя е политик, аз съм стилист. Всъщност, противно на слуховете, тя е много мила.”

Относно модните й правила: „Не си сменям чантата всеки сезон. Вярвам в жената на Yves Saint Laurent, която или е пъхнала ръцете в джобовете на панталона си, или държи ръката на любимия си. Тя няма нужда от чанта.”

Относно високите токчета: „Те ти дават сила. Движиш се различно, седиш различно и дори говориш различно.”

Модните й съвети: „Ако не искаш да правиш грешки, купувай си дрехи в черно. А когато минеш 50-те, започни да добавяш и по малко бежово. По-меко е. Всеки пет години поглеждай критично към гардероба си и, ако е необходимо, замени банския от две части с цял.”

McQueen пускат лимитирана серия шалове



Едновременно с откриването на изложбата на Alexander McQueen Savage Beauty в Метрополитан, за която вече ти разказахме, модната къща пуска лимитирана версия на неговия популярен шал с черепи. Харесваме противопоставянето на готическия принт с пастелната палитра. Шалът ще се появи в магазините на лейбъла през май на цена от $495.

"Модните риалити предавания потвърждават недостига на оригиналност в модата"



Това е твърдение на редактора Kати Хорин, отегчена от нарастващия брой модни предавания, които предстоят да се появят тази година. Тя споделя, че предпочита да гледа завързан сериал с модна тематика, в който е вплетена политика, култура и т.н. Ние също.

Агнес Дийн за британския Vogue, май 2011



Прекрасната Агнес, която напоследък ни убягва от поглед, е повече от изключителна във фотосесията си White Mischief за майския брой на британското издание на сп.Vogue. Снимките са дело на Тим Уолкър и отвеждат модела на пътешествие в дива Африка сред местно населени, леопарди, пясък и прекрасни рокли.

"Това е векът на жената"



„Мисля, че една жена трябва да бъде елегантна гола, за да е елегантна облечена,” каза Оскар де ла Рента пред френския институт Alliance Francaise. „Моята роля като дизайнер е да обличам удобно жената, за да се чувства най-добре. Помня как през 70-те жените трябваше да се интегрират в мъжкия свят. За да бъдат част от този свят те трябваше да обличат сиви или бежови костюми с панталони. Днес жената знае, че най-важното е да бъде жена, да се чувства жена, да си сложи червило и да се чувства чудесно. Силата на женствеността е страшно важна сама по себе си. Продължавам да твърдя, че това е векът на жената. ”
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.