Следва

Сватбен сезон: Какво да облечеш, ако си гост! Няколко невероятни идеи

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Чувствата ни към Скарлет Йохансон винаги се разполагат по двата полюса. Понякога я обожаваме и не можем да си представим света без нея...

All fashion преди 12 години

Скарлет Йохансон за Dolce&Gabbana пролет-лято 2011

Чувствата ни към Скарлет Йохансон винаги се разполагат по двата полюса. Понякога я обожаваме и не можем да си представим света без нея като в Lost In Translation, Vicky Christina Barcelona или пък последната и рекламна кампания за Moet & Chandon, но в следващия момент се появяват безбройните й кампании за Mango, D&G и поредица пин ъп момичета, в пин ъп пози с пин ъп дрешки и все едно и същото отегчено лице на Скарлет.

Поредната подобна кампания е на Dolce&Gabbana за козметичната им серия сезон пролет-лято 2011. Актрисата в корсет на Dolce&Gabbana не е нещо ново, както и Скарлет с руси букли и отворена уста. Напълно не разбрана остава и маргаритката в ръката й.

Изобщо, очите ни са уморени от холивудската красавица и настояват за малко почивка.

Карл Лагерфелд за Magnum



Рекламата на сладоледите Magnum e последното нещо, с което се захвана гения, но защо ли?!

Неспособен да устои на любимеца си Баптист, дизайнерът отново го включва в свой проект, но този път дори милиардите атоми красота побрани в модела не му помагат. Баптист играе повече от ужасно, но и вече опитната млада актриса Рейчъл Билсън не отстъпва по лоша игра, за което обвиняваме най-вече режисурата или с други думи Карл. Общо взето пред този клип, новите ни български сериали изглеждат като шедьовър на актьорското майсторство.

Това не е първата видео рекламата, в която той се пробва и като че ли го предпочитаме зад обектива на фотоапарата, а не зад екипа с камерите.

Блейк Лайвли на корицата на сп. Elle Сингапур



Очевидно и модните икони имат слаби моменти или поне стилистите им. Доказателство е последната корица на сп. Elle Сингапур за месец април, където виждаме Блейк Лайвли в чудата поза, с прозрачни шалвари и нещо като шапка, което тя подпира зад главата си.

Арт сноби не смятат, че мястото на модата е в музеите


снимки от изложбата в памет на Alexander McQueen


Модата в музеи не е нещо ново, истината е, че доста музеи я предпочитат и търсят, заради факта, че е популярна и носи най-големи приходи. Но в същото време редица арт сноби смятат, че мястото на модата не е в големите музеи с история и традиции. В модните изложби, които те представяли, липсвала задълбочеността и проучванията, характерни за останалите събития. Оказва се, че модата е подходяща за по-малка галерия в малък град.

Други обаче смятат, че работата на музея е да игнорира лошото изкуство. Но има твърде много музеи с твърде много пространство за запълване и те нямат никаква основание да пренебрегнат модно име, за сметна на нов хипи художник. Това мнение подкрепяме и ние.

Том Форд в реклама на втора ръка автомобили



Спокойно, той не знае! Канадски търговец на употребявани автомобили, използва снимка на Том Форд за своя собствена реклама. Снимката е от рекламна кампания на ароматите с името на дизайнера и е използвана без негово съгласие.

Мислихме, че използването на снимка с авторски права за чужда рекламна кампания е запазена марка на българите, канадците обаче ни опровергаха. Случаят е смешен, но за съжаление твърде несправедлив.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.