Следва

Сакото на годината

10-те най-сексапилни жени в българското публично пространство

Провокирани от едно читателско писмо, но и от собствените си разсъждения по темата, във Вю София решихме, че

All fashion преди 12 години

Провокирани от едно читателско писмо, но и от собствените си разсъждения по темата, във Вю София решихме, че е настъпил моментът да класираме първите 10 и после с ваша помощ да изберем най-сексапилната публична жена в България, не защото сме експерти по секс-вкусовете на нацията, а защото като модна медия имаме определени критерии за това да определим нещо като секси и те, най-общо, се свеждат до това да има провокация, без да има пошлост.

Не е сложно, но по нашите ширини се постига трудно, както вероятно сте се убедили и вие като нас.
Защо? По много причини, една от които е и погрешната политика на промотиране на секса като категория в коридора на евтиното и изкуственото от много от колегите в родните медии. Като започнеш от голото момиче на времето в някои вестници, стигнеш до фолк-естетиката, а междувременно си се промъкнал през попа и телевизионното водене.

Стартираме класацията позитивно. С най-секси българките в страната в момента и заставаме твърдо зад избора си на десетте хубавици.

Кое поражда сексапила у една жена?
Как така се случва, че от погледа върху едно лице или тяло, на мъжа отсреща му идва никога повече да не го отлепя оттам?
Защо едни жени се помнят подсъзнателно дълго след като са изчезнали зад ъгъла, че и идват често в сънищата, без да подозираш, че са се загнездили толкова дълбоко там?
Защо чифт малки, несъвършени гърди са толкова по-примамливи от две изкуствени бомби с претенция за хирургическо съвършенство? Защо да отричаш природата отдавна е демоде и никак не е секси?
Защо най-големият кич в областта на естетическото подобряване се случи с безсрамния, обиден за всички лозунг на д-р Енчев - "Прекалено красива съм, за да работя. Благодаря ви, д-р Енчев"?!
И защо в целия цивилизован свят най-сексапилни са работещите жени, а тук подобно словоблудство само увеличава оборота на фирмата на др. Енчев?

На тези и други въпроси ще се опитаме да отговорим с малко думи, но с красноречиви снимки, разчитайки и на твоите лични, натрупани в последните години, откогато тези жени са популярни, впечатления, защото твърдо вярваме, че някой трябва да го каже. Да, дори и това, кой е секси и кой не е, честно, почтено, и по европейски, цивилизован стандарт. Защото от подобно действие има смисъл, а и защото изброените си го заслужават абсолютно. Те работят, те са умни, те са красиви, имат харизма, карат те да се усмихнеш, те са много, много жени.
Част от тях са абсолютно естествени, друга част имат малки, умни корекции по себе си, трети са по-популярни в чужбина, отколкото в родната ни страна.

Ето кои са 10-те най-секси българки по критериите на модната медия View Sofia, а не на филиал на мъжко списание, което в 10 от 100-те най-секси слага 6 момичета, снимали се без бельо за страниците му. Но щом това е критерии за колегите, нека класират. Кой както го разбира.

По-нататък следва и логичната класация с обратен знак, най-НЕ-сексапилните жени в българското публично пространство. Очаквай ни.

 

More All fashion