Следва

Задушени пресни картофки с бекон

Софийски потайности: Курсове по приложна магия в ЗаИнатчийницата

Защото в ЗаИнатчийница за приложна магия са се заинатили, че ще те накарат да се чувстваш добре, ще те...

All About Life преди 12 години

За Ината, за Магията, за Занаята! Защото в ЗаИнатчийница за приложна магия са се заинатили, че ще те накарат да се чувстваш добре, ще те усмихнат, ще ти дадат мигове, ще ти помогнат да намериш магьосницата в себе си и да приложиш магия в живота на хората, които обичаш.

Тези млади и хубави в цялостния смисъл на думата хора са подели инициатива да прилагат магията си и извън ателието, за да направят твоя празник пълен и уникален - от декорацията до фотографа. А пък ако поискаш да направиш най-оригиналния подарък – това е мястото. Тук ще изработят специалния, точно такъв, какъвто си го представяш.

И ако ти е писнало да се прибираш изморен и унил след работа, би могъл да направиш нещо полезно, за да се отърсиш от рутината. Курсовете в заинатчийницата предлагат занаяти стари колкото света и такива, с които можеш да се фукаш пред приятелите - Фотография, Керамика, Бижутерство, Свещарство, Арт терапия и това само като за начало...

Най-хубавото е, че на това място различните световете се смесват и съчетават идеално. Комбинацията може и да изглежда странна, но всъщност никак не е трудно да се съчетаят толкова различни изкуства/занаяти в едно пространство.

Преподавателите – хора със сериозен опит в своята област, млади, креативни и усмихнати, са готови да споделят своите знания с всеки, докато не спират да се развиват и да измислят нови начини да те накарат да се почувстваш добре.

В уютната зала на ателието, броят на курсистите за раличните занимания е ограничен, за да може да има пространство и внимание за всеки поотделно.

Заниманията по бижутерство и свещарство засега се провеждат в съботите, за да могат повече хора да имат възможността да отделят няколко часа в изработване на нещо за дома си. Те могат да бъдат както единични, така и последователни и свързани, в зависимост от това какво искаш да научиш.



Курсовете по керамика и фотография изискват повече време и търпение, за да видиш крайния резултат, но затова пък после със сигурност ще се чувстваш изцерен.

Фотографията е разделена на 3 нива, всяко със средна продължителност 3 месеца – от Напълно начинаещи, до Философия на фотографията.

Курсът по керамика също е разделен на 3 модула, но тук ЗаИнатчийницата е въвела новаторско отношение към преподаването, а именно разделянето на различните техники. Всеки модул изучава различна техника, както и всеки следващ е с по-висока сложност от предходния, но не е задължително да си посещавал по-ниските нива, за да може да се потопиш в света на глината.

Онези, които завършат всички нива, на който и да е от курсовете, ще имат възможността да видят творбите си в изложба в залата на ЗаИнатчийницата, дори могат да получат предложение за работа!

Ако всичко това то се струва фантастична идея ето още малко информация за предстоящите дати на стартиращите курсове - 18.05 – Керамика Модул 1, 30.05 – Фотография – Начичнаещи и 15. 06. – Керамика – Модул 2. Между временно, в съботите – 04.06 и 11. 06 ще се провеждат занятия по бижутерство и свещарство.

Всичко, което те интересува, искаш да разбереш повече или просто ти е любопитно, можеш да научиш на адрес ул. Хан Аспарух 61 (вътрешната къща), на e-mail: [email protected], на тел.: 0885 191 407 – Злати, или във Facebook в групата на ателието: http://www.facebook.com/ZaInatchiinica.

Място, което си струва вниманието, гарантираме ти!
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.