Следва

Нови джаз звуци в Yalta

Софийски потайности - "Славянска"

Сигурни сме, че познавате това място, както познавате повечето ценнтрални малки улички в София, но пък не сте успели да го...

Галерии преди 16 години
Сигурни сме, че познавате това място, както познавате повечето централни малки улички в София, но пък не сте успели да го видите така както ние ще ви го покажем. Не защото има нещо ново пропуснато. Различно е, защото ще имате време да го наблюдавате.



Улица "Славянска"<@SITE_URLstrong> е успоредна на "Иван Вазов"<@SITE_URLa>, за по лесно упътване – намира се от лявата страна на Народния театър<@SITE_URLstrong>. Пресича "Раковска", "6-ти септември"<@SITE_URLa> и "Шишман"<@SITE_URLa> и излиза на бул. "Васил Левски".





На номер 3 ще видите табелата на прочутия хотел "Славянска беседа"<@SITE_URLstrong>, който е построен още през 30-те години на 20 век. Хотелът е две звезди, но се оказва доста посещавано място, може би заради перфектното си разположение.





Клуб Оскар<@SITE_URLstrong> е на номер 17. Този нощен бар се слави с едни от най-добрите коктейли, които можете да опитате в София. Дали е така обаче, ние все още не знаем.





Красивите стари сгради в центъра задължително се забелязват. Фасадите, запазени от почти век са това, което прави града  токлова внушителен. Е, и някой друг голям Mall, разбира се.





По пътя - Мачу Пикчу<@SITE_URLstrong> на номер 27. Може да свърши чудесна работа за любителите на мексиканската храна. Тортия, мексикански кюфтенца и какви ли не още вкусни, люти и много хранителни ястия, можете да опитате само на такова място.





Обръщаме внимание на графитите по стените на старата сграда. Въпреки че понякога се възхищаваме на някое стенописно майсторство, това се случва рядко. Повечето залагат най-вече на шарения мотив и типичните графични надписи с акцент „проблясък”.





Заради черно-белия интериор си заслужава да влезете в Blaze club<@SITE_URLstrong> на номер 36. От 10.00 до 03.00 всеки ден имате възможност за някой друг коктейл пред компютъра си. Без проблем е, защото в бара има wireless.





Когато излезете на бул. "Васил Левски"<@SITE_URLstrong>, обикновено шумът от трафика вече ви е разсеял . Затова смяната на маршрута е задължителна, ако тази разходка не ви е била достатъчна за разтоварване.

More from View Sofia

More Галерии