Следва

Гениалните прости неща - Салата от тиквички

Гениалните прости неща - Спагети Aglio, оlio, peperoncino

Ако скоро са ви приготвяли талятели Карбонара и всичко ви е изглеждало твърде сложно, това наистина е така. Факт е, че този...

Стил преди 16 години
Ако скоро са ви приготвяли талятели Карбонара<@SITE_URLstrong> и всичко ви е изглеждало твърде сложно, това наистина е така. Факт е, че този специалитет е присъщ само на избрани майсторски ръце и ако пробвате това у дома си, може да не получите желания резултат от първия път. Но знаем, че упорството ви да се просветите в тайните на италианската кухня няма граници и затова препоръчваме да започнете с нещо по-просто.

Какво ще кажете за спагети с чесън, зехтин и люти чушлета например. Няма да ви отнеме много време и усилия, а ще ви изненада с невероятния си изискан вкус. Най-задоволени обаче ще бъдат любителите на пикантните ястия и вегетарианците. А продуктите може да намерите и в шкафа до вас.

Изненадайте себе си със спагети Aglio, olio, peperoncino.<@SITE_URLstrong>

Какво ви е нужно, за да започнете:<@SITE_URLstrong>
450 гр. спагети
120 мл зехтин
8 скилидки чесън, нарязани на ситно
3 червени люти чушлета (peperoncino) или едро смлян лют червен пипер
3 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус

Колко просто е всичко:<@SITE_URLstrong>
Сварете спагетите в голямо количество вряща подсолена вода. Докато се варят, поставете зехтина в голям тиган, който да поеме цялото количество спагети.
Добавете чесъна и нарязаните люти чушлета и пържете на среден огън, докато чесънът леко промени цвета си. Ще ви трябват около 2-3 минути, не повече. Прибавете в тигана добре изцедените от водата спагети и докато разбърквате, постепенно добавяйте нарязания на ситно пресен магданоз. Поднесете ястието поръсени с едро смлян черен пипер и чаша добро ароматно розе.

Добър апетит!

More from View Sofia

More Стил