Следва

Стрийт стайл вдъхновения за началото на най-горещите дни

Глория Петкова дефилира в Берлин. Ревюто на Михаел Зонтаг откри седмицата на модата в града

Берлин обещава да е точно толкова добър, колкото беше миналия сезон. За девети пореден път градът е домакин...

Fashion преди 12 години

Берлин обещава да е точно толкова добър, колкото беше миналия сезон. За девети пореден път градът е домакин на Седмица на модата и точно навреме за нейното лятно издание слънцето се завърна в града. От този сезон бялата шатра се издига в подножието на Бранденбург¬ската врата. По-голяма от всякога, тя ще приюти над 50 събития през 4-те дни на Седмицата. Освен на подиума, част от новите колекции ще бъдат показани под формата на презентации в специално изградено за целта студио, в което представя и българският дизайнер Владимир Каралеев.

Доказателство за това, че Берлин все повече се утвърждава като име на модната сцена е и присъствието на Марк Джейкъбс. Интернационалната звезда е патрон на конкурс за млади дизайнери, организиран от модната верига Peek & Kloppenburg.

Откриващото шоу: Michael Sontag

Честта да постави началото на Седмицата в сряда сутринта се падна на Михаел Зонтаг. Звездата на 31-годишния дизайнер изгря още преди няколко сезона, а похвалните думи по негов адрес не спират. „Авангардна и същевременно носима мода“ въодушевено описва работата му главният редактор на немския Вог Юлиане Арп и за да демонстрира подкрепата си, заема място на първи ред. До нея се настаняват няколко немски актриси, следвани от тълпа фотографи.

Колекция пролет/лято 2012 на Зонтаг най-общо може да бъде описана като продължение на предишната му работата. Без да се влияе от актуални тенденции дизайнерът пресъздава характерните за него силуети с помощта на леки летни материи в пастелни цветове. Обемните форми обгръщат тялото дарявайки го с чувство на лекота, а движенията на моделите по подиума изпълват с въздух елегантно драпирани наметала и роби.

Изненадата на шоуто лично за нас беше българското участие на подиума. В дрехите на Зонтаг дефилира червенокосата Глория Петкова, която по-късно открихме и при представянето на C'est tout.

Още репортажи от седмицата на модата в новата модна столица очаквай и другата седмица. Ние сме там и следим зорко за най-интересните събития.

 

More from View Sofia

More Fashion