Следва

News Екстаз в сряда: Изпратиха Ейми Уайнхаус, български компаньонки в Милано, Риана жена на годината, Бийбър с татуировка

Защо да прочетем „Ваканциите на малкия Никола” на детето си…. И на себе си

Защото това е от книгите, които се препрочитат пак и пак, независимо дали сме деца или възрастни. Ако ни е за...

Books преди 12 години

Защото това е от книгите, които се препрочитат пак и пак, независимо дали сме деца или възрастни. Ако ни е за пръв път, още по-добре за нас.

Защото малкият Никола е един от най-симпатичните детски герои, с умилителния начин, по който се изразява като възрастен, но все пак с паразитни изрази, съвсем по детски.

Защото илюстрациите на Жан-Жак Семпе са ужасно забавни - без тях книгата не би била същата.

Защото Никола разказва от първо лице, описвайки възрастните така, както не искаме децата да виждат нас. Разказите за родителите му (особено бащата) ни карат да се смеем с глас.

Защото всеки от героите в книгата ни става мил със своите особености и недостатъци.

Иначе, за онези, които не познават Никола и ваканционните му приключения, ще кажем:

През лятната ваканция Никола ще почива веднъж с родителите си и втори път в Синия лагер. Но където и да е той, с него винаги е адски щуро. Вярно, родителите не могат да почиват, а възпитателите в лагера направо се побъркват, но често възрастните са по-големи деца от самите деца.

"Ваканциите на малкия Никола" са част от знаменитата поредица разказчета на едно момченце, измислено от хумориста Рьоне Госини и илюстрирана от карикатуриста Жан-Жак Семпе - незабравима за тези, които я познават, и вечно свежа за онези, които ще се запознаят с нея.


Издателство Колибри,
Цена 9 лв.

More from View Sofia

More Books