Следва

Париж в три любими дестинации по пътя на удоволствието

Още осем причини да правиш супер добър секс, освен най-известната

А сега, ето и причините, поради които да превърнеш ежедневния секс в приоритет...

Health преди 12 години

Вярваме, че нямаш нужда от още една причина, за да правиш секс. Ние също, но когато разбрахме , че освен източник на удоволствие, той е и полезен по много параграфи, вече нямаме никакво извинение да казваме „боли ме глава” (защото от секса тя минава). Истинско щастие е, че нещо толкова приятно е и толкова здравословно. Има справедливост!

Учените, обаче, правят уговорката, че добрият за теб секс е само този в моногамна, хармонична връзка - спорадичните приключения с разнообразни партньори могат да ти осигурят мимолетно добро настроение, но що се отнася за здравето, могат да нанесат повече вреда, отколкото полза.

А сега, ето и причините, поради които да превърнеш ежедневния секс в приоритет:
 

1. Сексът те прави по-красива. Притокът на кръв и кислород към лицето ти се усилва, правейки кожата ти сияйна. Ако се разгорещите не само преносно, но и буквално, ще се озовеш с по-чисти пори, а и най-главното - доволната усмивка на лицето ти веднага те разхубавява.

2. Сексът те подмладява. Тъй като всяка физическа активност е от голяма важност за здравото ти сърце, сексът може да бъде незаменим за добрата му форма. Осен това, бръчките, отпускането – т е просто нямат шанс пред колагена, чието производство се стимулира, докато ти се забавляваш.

3. Със секс се отслабва. Този факт вече ни беше известен. Сексът сам по себе си е кардиотренировка и практикувайки го, гориш доста калории, дори да не си твърде активна. Освен това цялото ти тяло се стяга и оформя, а самият оргазъм гори допълнително 50 калории…. Физиологията определено е на наша страна.

4. Сексът те предпазва от болести. Когато правиш секс, стимулираш психическото си и физическо здраве, контролираш стреса, увеличаваш производството на хемоглобина. Всичко това накуп, казано накратко, засилва имунната ти система и ти си по-малко податлива на настинки.

5. Сексът намалява болката. Той е истински наркотик, който помага на мозъка да образува повече и повече ендорфин (познат като хормон на щастието), което пък намалява болежки от всякакъв характер. Ако пък страдаме от предменструален синдром, балансиращият организма ни задоволителен секс е най-добрият ни съюзник.

6. Сексът помага на съня. Не, не е толкова просто като „умората води до заспиване”, но е почти това. Само че освен чисто физическа умора, психическото задоволство и намалените нива на стрес-хормоните също ни помагат да се унесем и да почиваме по-дълбоко и пълноценно.

7. Сексът увеличава интимността. Колкото повече секс правим с партньора си, толкова по-близки се чувстваме. Редовните в това отношение двойки се карат забележително по-малко, имат си повече доверие и са по-склонни на компромиси. Така се образува един затворен кръг , тъй като това пък ни кара да правим все повече секс.

8. Сексът повдига самочувствието. Дамите, уверени в леглото и активни там, демонстрират по-високо самочувствие и извън него. Това е така не само защото се чувстваме по-свързани с тялото си, но и защото се чувстваме харесвани и ценени.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.