Следва

Дизайн за вдъхновение: Стар скрин, палети по стените и други екзотични истории

Париж в три любими дестинации по пътя на удоволствието

Има една много удоволствена песен “Summer in Paris” на DJ Cam feat. Aggun, която се разлива бавно, сякаш...

All About Life преди 12 години

Има една много удоволствена песен “Summer in Paris” на DJ Cam feat. Anggun, която се разлива бавно, сякаш съществуват само настоящият момент, чашата с вино, ти и твоите мечти.

Напоследък често се сещам за тези песен, слушам я й сега докато пиша за някои от любимите си места, които не пропуснах при последното си пътешествие до френската столица.



Ако имаш път натам, добави ги към маршрута си. После пак ще си говорим.

Музеят “Огюст Роден”
Адрес: 79, rue de Varenne
Работно време: всеки ден без понеделник от 10 до 18 часа


За градината на този музей една приятелка ми беше казала, че е “една от най-красивите в Париж” и, разбира се, беше права. Не случайно от Christian Dior избраха именно това място, за да представят последната си котюр колекция. Всъщност паркът десетки пъти е ставал локация на модни ревюта.



Входът към градския оазис е безплатен, а вътре те очакват зеленина, спокойствие, скулптури, изваяни до съвършенство и малко езеро, до което можеш да поседнеш и да се отдадеш на съзерцание. В близост има приятно кафе, което приканва към късна закуска. На изхода този път не пропуснах книжарницата, за което съм много щастлива, защото най-неочаквано открих една добре формулирана мъдрост, която веднага докосна хедониста у мен. В магазина се продават гривни с надпис: “Mon Seul Guide Est Mon Plaisir”. Това е творческото мото на Роден и се превежда като: “Моят единствен пътеводител е моето удоволствие”.

Rose Bakery
Два адреса: 30, rue Debelleyme и 46, rue des Martyrs
Работно време: всеки ден без понеделник от 10 до 18:30 часа, кухнята затваря в 16 часа




За това място бях чела къде ли не – и в сайта на Гуинет Полтроу, и в една публикация на “Обзървър”, но нищо не може да се сравни с удоволствието да обядваш в Rose Bakery.

Представи си най-уютния ресторант на света, с най-вкусната храна и същевременно възможността да се радваш на усещането, че си заедно със сродни души и предстои да се насладиш на домашно приготвени вкусотии.

От менюто опитах микс от салати – всяка с изразен характер и подправена с удачно подбрани билки, божествен хляб с истинско масло и тарта с патладжан и сирене, която буквално се топи в устата. За напитка се спрях на органична джинджифилова бира.

Нямам никакво съмнение, че незаличими спомени ще оставят и нещата, които не успях да си поръчам като морковена супа с портокали, ризото или някой от ароматните десерти, които се приготвят на място пред теб: лимонов кейк, кейк с моркови и глазура от крема сирене, мъфини и т.н.



Сама по себе си историята на Rose Bakery е много любопитна. Ресторантът е създаден през 2002 г. от англичанката Роуз Карарини и нейният съпруг – французинът Жан-Чарлс.

Първоначално никой не е вярвал в успеха на подобна британска пекарна в град като Париж. Французите скептично задавали въпроса: “Какво повече може да ни каже за храната една англичанка?” Днес ресторантът се е превърнал в Мека за хората, които обичат висококачествена храна, поднесена по непретенциозен начин.

И още нещо любопитно. Rose Bakery осигурява кетъринга за ревютата на Comme des Garcons по време на Седмицата на модата в Париж. Причината – Роуз е сестра на Ейдриън Джоф, съпругът на Рей Кавакубо. Светът е малък, а в Rose Bakery без съмнение е и вкусен.

Магазин “Colette”
Адрес: 213, rue Saint-Honore
Работно време: от понеделник до събота – от 11 до 19 часа




Както се казва, Colette е място, което нистина няма нужда от специално представяне. Това е един от магазините, който с лекота може да бъде определен като “култов”. Селекцията от книги, списания, музика, дрехи, обувки, дизайнерски произведения, козметика и парфюми е повече от добра. Тук няма да усетиш снобарския дух, който витае на места в България, опитващи се да наподобят посланията на магазини като Colette.

Точно обратното, даже може да се окаже още по-забавно, отколкото си очаквал. Всеки четвъртък до 27 август от 16:30 до 18:30 в кафето на Colette на приземния етаж се провеждат различни събития и уъркшопове.



Аз имах рядката възможност да присъствам на урок по гладене и сгъване на ризи, в който участваха около 10 красиви мъже от различни възрасти. Гледката е невероятна, особено, ако мъжът ви никога не прибягва до услугите на ютия. Докато участниците в уъркшопа се потяха, дамите не спираха да снимат. Хей така, в случай, че никой не им повярва на какво са станали свидетели.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.