Следва

Щницел от есетра по виенски. Аламинут!

Weekend to-do list: Детоксикация след коктейлна вечер. Ефикасни домашни средства

Никога не е било особено женствено и класно да се говори за напиване и всички последствия, произтичащи от него...

Health преди 12 години

Никога не е било особено женствено и класно да се говори за напиване и всички последствия, произтичащи от него.

Но дори на най-фината дама може да се случи и в това няма нищо кой знае колко срамно - всички обичаме да се забавляваме. Проблемът идва на другата сутрин, когато се събуждаме и мразим себе си и целия свят, а ако нямаме късмета денят да е почивен, положението става съвсем плачевно.

Всеки има своя рецепта за възстановяване и детоксикиране, но съществуват и универсални правила, които никога не са ни подвеждали. Ето ги и тях:

Важно е да поемем много течности, но забравете за пълните със захар „натурални” сокове или газирани напитки. Това, което ни трябва е много, много вода, може и газирана, тъй като тя успокоява стомаха. Чаят от мента успешно побеждава гаденето, така че не го пренебрегвайте. Що се отнася до кафето, с което ще се изкушим да прекалим, по-добре да го сведем до една чаша и то не много силна - в противен случай ще се дехидратираме и изтощим още повече.

На много места ни съветват на сутринта след тежка вечер да поемем обилна и мазна храна, за да възстановим силите си. Но истината е, че последното нещо, от което имаме нужда, е подобна закуска. Дори да ни се гади, препечена филия с мед и много малко масло е доказан противник на разбунтувания стомах и глава. Банани, мюсли, кисело мляко - всички те ще освежат и заредят тялото ни с бавни захари и минерали.

Методът „клин клин избива” е по-присъщ за мъжете, но ако сме много отчаяни, нищо чудно да се замислим и за него. Е, не трябва – защото така не лекуваме махмурлука, а увеличаваме остатъчното количество алкохол в кръвта ни, довеждайки се отново до леко опиянение. А ние искаме да се детоксикираме!

Ако ще взимаме лекарства, нека да е класическият аспирин, разтворим или не. Хапчетата, съдържащи ибупрофен или парацетамол, действат бързо, но черният ни дроб определено няма нужда от тях в момента. Известно количество витамин C също ще ни е полза.

Стига да не сме съвсем изтощени и недоспали, някакви леки физически упражнения (дори разходка) ще ни помогнат по-бързо да се отървем от алкохола, изпотявайки се. Доказано е!

И най-важното - много почивка. Това е малко трудно осъществимо, ако имаме нещастието да сме на работа, но поне вечерта можем да си легнем рано и… без да пием дори чаша вино преди това.

И следващият път, когато знаем, че ще се забавляваме в компанията на хубаво вино или цветни коктейли, нека го правим както трябва: бавно, с много вода и не на гладен стомах.

Малък трик за стомаха:  Лъжица зехтин преди вечерта Х ще ни спаси от бързото напиване, а голяма чаша вода преди лягане - от виене на свят сутринта.

И все пак, мярката е всичко, особено важи за дамите. Защото спомените после са доста противоречиви.
Приятно прекарване!
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.