Следва

News Екстаз във вторник: Българка най-добър модел, Графа пак баща, Путин срещу САЩ, нова биография на Коко

Анджелина Джоли в прасковена рокля, Брад Пит съвсем неглиже и два български филма триумфираха в Сараево

На най-неочакваното място - в Сараево, Анджелина Джоли и Брад Пит пристига в своя изумителен холивудски...

Movies & TV преди 12 години

На най-неочакваното място - в Сараево, Анджелина Джоли и Брад Пит пристигнаха в своя изумителен холивудски блясък и успяха да зарадват цялата източноевропейска публика с присъствието си.

Анджи бе отново великолепна в рокля в прасковен цвят, дълга, с широки ръкави, която отиваше на кожата й с подобен цвят и финото й тренирано тяло.

Нейният мъж в живота, Брад Пит, спря сърцата на своите многобройни фенки в костюм с бяла риза, разкопчана при яката и неустоима коса почти до раменете, прибрана прилежно зад ушите.

Така малко ни напомни на младия Пит в "Легенди за страстта", което върна хубавите ни спомени пълни с блянове за този мъж.

Двамата с Анджелина направиха най-дългата разходка по червения килим в историята, но блясъкът в очите на местните жители и гостите на фестивала от тази гледка сигурно си е заслужавал каузата.

Но не само това си струва като новина от провелия се международен филмов фестивал в Босненската столица...
Новото българско кино също бе представено по незапомнен начин на 17-ия кинофестивал в Сараево. Общо 7 филма участваха в различни програми, а два от тях бяха отличени от различни фестивални журита.



„Аве”
на режисьора Константин Божанов спечели Специалната награда на журито и наградата на интернет портала Cineuropa. Божанов получи лично наградата в присъствието на актьорите Ованес Торосян, Анджела Николова и продуцента Димитър Гочев от жури с председател израелския режисьор Ари Фолман („Валс с Башир”). Копродукцията на България и Франция участва с успех в Седмицата на критиката на фестивала в Кан през май. Голямата награда в игралния конкурс бе връчена на „Breathing” на Карл Марковиц.



„Втори дубъл” на Надежда Косева спечели втората награда в късометражния конкурс (1st Special Mention). Филмът, копродукция на България и Германия, бе представен в Сараево от режисьорката и продуцента Стефан Китанов. Наградата бе връчена от председателя на журито Милчо Манчевски („Преди дъжда”). Голямата награда получи „Мецанин” на Далибор Матанич.

Останалите български филми, представени в Сараево, бяха „Островът” на Камен Калев, „Подслон” на Драгомир Шолев, „Манчестър Юнайтед от Свищов” на Стефан Вълдобрев, „Правилата на ергенския живот” на Тонислав Христов и „Хромони” на Ина Николова и Райна Атанасова.



Отличената с Оскар актриса Джоли избра войната в Босна, която посещава няколко пъти и като посланик на добра воля към ООН, за тема на режисьорския си дебют - In the Land of Blood and Honey, чиято премиера ще бъде през премиера през декември 2011-та.  Освен това връчи наградата на Сараево за "най-добра актьорска игра" на австриеца Томас Шуберт за изпълнението му в Atmen.

С приза за "главна женска роля" бе удостоена румънската актриса Ада Кондеаску (Loverboy).
 

More Movies & TV