Следва

Как да носим цвят пепел от рози

Стилът на Клоуи Севини, която обича често да нарушава правилата в модата

Всички обичат Клоуи Севини...

All fashion преди 12 години

Всички обичат Клоуи Севини – включително водещите нюйоркски дизайнери Марк Джейкъбс и Джак и Лазаро, по-известни като Проенца Шулър. Проенца Шулър я смятат за своя муза, а Марк Джейкъбс казва за Клоуи: „Модният свят е възхитен от нея. Защото тя не само е талантлива, млада и привлекателна – тя изпъква сред множеството клиширано изглеждащи актриси.”

И точно преди седмиците на модата в най-важните точки на планетата през септември и октомври - Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, тези, които ще стоят на първи ред със специални покани, страшно много ни вълнуват.

Клоуи е или вдъхновение, или обект на завист – понякога и двете. Наричана „кралицата на независимото кино”, гордо облечена във винтидж находки вместо в Диор, безсрамно говореща по телефона си по време на фотосесии на червения килим. И винаги ужасно красива – дори и с разрошена коса, дори и с безформен панталон на леопардов принт.

Клоуи се движи из звездния моден свят на Ню Йорк с лекота и непукизъм, видимо не спира да се забавлява и се чувства на премиера на филм или на коктейл, сякаш е у дома си. И тя буквално е, защото апартаментът й в Ийст Вилидж в Манхатън никога не я оставя далеч от пулса на града.



Клоуи
е била актриса в много независими филми, в театър Off Broadway и в момента – в сериал по HBO. От време на време се изявява като дизайнер и винаги – като модна икона. Винаги, каквото и да е измъкнала от еклектичния си гардероб, тя е себе си. Клоуи няма нужда от стилисти, защото усетът й и любовта й към себе си са достатъчно вдъхновение за успешни аутфити.

Няма модно правило, което тя да не е нарушавала, и все пак никога не е губила собствения си стил. Той идва някак естествено, основан не на марки, модели или цветове, а на излъчване и поведение. Личността й е толкова ярка, а усмивката – толкова уверена и завладяваща, че всички искат още.



Клоуи може да е свръхелегантна и бляскава, ако иска. Но ключовото е „ако иска”, а не защото трябва – тя показва, че не се чувства задължена винаги да носи вечерна рокля на премиера и Шанел на коктейл. Често говори за любовта си към винтидж дрехите: „Има едно място, казва се Studio Wardrobe Department, където всичко струва към три долара.” Можеш да си присвоиш тенденциите и да си играеш с тях, вместо да ги оставиш да те ограничават – е нейната философия.

Всички други звезди, които редовно се появяват на страниците на лъскави списания, старателно следват модните повели – купуват си оранжева рокля, ако това е „задължително” този сезон, изрусяват краищата на косата си, щом и колежките им са направили така. И резултатът е, че ако гледаме отдалеч, понякога е трудно да различим Ким Кардашян от Ева Лонгория и Дженифър Лопез от Бийонсе. Но има неща, които само Клоуи може да облече.



Един от най-обсъжданите й аутфити е дългият и широк леопардов панталон, който очевидно й е с няколко номера по-голям, комбиниран с рокерско кожено яке. Достатъчно шокиращо дотук, но – о, ужас – косата й е неподредена, а на бялата й памучна блуза точно над сутиена има бримка! Това, което за друга звезда би било модна трагедия, не е впечатлило никого, щом го е носила Клоуи. Отговорът на критиците е: и какво значение има, нали това е Клоуи Севини!



Каква е тайната на тази модна бунтарка, в която модата е влюбена? Отговорът е в отношението й към дрехите. Клоуи носи щурите си дрехи с непукизъм, увереност и достойнство, които не позволяват на никого да се съмнява в избора й. Винтидж й седи добре не толкова заради перфектната й фигура, колкото заради вярата, че това си е нейният стил.



За разлика от прекалено „стилизираните” поп певици и млади актриси, Клоуи е истинска. Разликата е малка, но съществена – като между жена в последен модел токчета Louboutin, която обаче не може да ходи в тях, и жена в стари Louboutin от 90-те, която ходи по тротоара с удоволствие от всяка стъпка.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.