Следва

Ориз по парижки с настърган кашкавал

Най-вкусният домашно приготвен италиански сладолед трябва да е от ръцете на Мис

Мис България 2010, Ромина Андонова, певицата Йоанна и новата Мис Playmate Меги Колева се появиха зад щанда...

Food преди 12 години

Мис България 2010, Ромина Андонова, певицата Йоанна и новата Мис Playmate Меги Колева се появиха зад щанда на Confetti Gelateria като майсторки на най-вкусния сладолед, под вещото ръководство на неустоимия италиански готвач Флавио Молин.

Прочутите момичета взеха активно участие в открития урок по домашен сладолед, воден от съсобственика на заведението, който им показа как се прави специалната сладоледена смес, чиято рецепта се предава в семейството на Молин от баща на син от повече от един век.

Освен в пропорциите, тайната на истинския италиански сладолед е, че между разбъркването на сместа и слагането й във фунийки, трябва да мине не повече от половин час, тоест сладоледът задължително се приготвя на мястото, където се сервира.



Препасани с бели престилки и ръкавици трите грации искрено ни забавляваха, докато се усъвършенстваха не само в разбъркване на смесите, но и в изрязване на декорации от плодове и в украсяване на изкушаващи мелби.



Момичетата, подтиквани от Флавио, решиха, че няма да спрат дотук, а ще се впуснат докрай във всички аспекти на работата в сладоледена къща. Но въпреки вкусния сладолед по оригинална италианска рецепта Ромина, Йоанна и Меги станаха основната атракция в заведението, където се изви опашка от желаещи да си купят сладолед от Плеймейт.



Най-хубавото е, че всичко е с благотворителна кауза. Парите, събрани от продажбата на сладолед по време на съботния открит урок, ще бъдат предоставени на деца в неравностойно положение.



В понеделник Ромина и Йоанна се срещнаха с малчуганите, за да ги зарадват с подаръци под формата на сладолед и лакомства от Confetti.
 

More from View Sofia

More Food