Следва

Страхотната синя спирала Diorshow прави миглите като пеперуди

Любов от пръв поглед - Очната линия

Очната линия е като скини дънките. Или като добрия фон дьо тен. Защото щом намериш твоята и усетиш, че ти...

Hair преди 12 години

Очната линия е като скини дънките. Или като добрия фон дьо тен. Защото щом намериш твоята и усетиш, че ти пасва, не можеш да се откажеш – свикваш да се гледаш с нея и се чувстваш гола навън, ако пропуснеш да си сложиш.

Можем само да се радваме, че очната линия се завърна по модните подиуми, червените килими и най-вече по улиците. Останала твърде дълго някъде назад в модата на 60-те и 70-те, сега тъмната линия на клепачите ни е отново тук. Присъствието й се забеляза първо във Великобритания, а оттам колебливо и постепенно – в останалите части на Европа и най-накрая и в Щатите.

За щастие тя измести съмнителната тенденция да очертаваме с молив вътрешната част на клепача си отдолу – техника, която често смалява очите ти повече, отколкото ги подчертава.

Очната линия има и безкрайни възможности. Този грим може да направи очите по-големи и изразителни, да те накара да изглеждаш събудена (дори и да не си) и винаги готова за снимки. Като си играеш с дължината и дебелината й, можеш да промениш изражението на лицето си, да отвориш очите или да ги издължиш, нежно да подчертаеш чертите си или да изглеждаш страшно секси.

Решенията, които трябва да направиш, са няколко: какъв продукт да избереш и как да нарисуваш линията така, че да отива на формата на лицето ти. Има и няколко различни варианта за това какъв цвят да използваш.

Основните разновидности са течна или „истинска” очна линия и молив. Ако още те е страх от тънката четчица с туш, пробвай първо с молив за очи. Той трябва да е много мек и плътен – от тези, които се развиват като червило, не от онези, които се острят. Иначе течната очна линия не е страшна – всеки може да се научи да я използва.
Опъни клепача и я нарисувай спокойно и смело, като гледаш четчицата да не докосва клепача ти само с връх, а да е легнала върху него. Само накрая я изправи, за да изтъниш линията и да я закривиш нагоре във външния край на клепача.  Между миглите ти и линията не трябва да има никакво разстояние.  Действай бързо, леко и уверено - и не натискай.



Важно е да прецениш дали да изтеглиш линията по цялата дължина на окото, или да я нарисуваш само от средата до външния ъгъл на клепача. Дългата очна линия „от край до край” не отива на жени с много приближени очи или много тясно лице – както например Алекса Чънг. Виж колко по-красива изглежда на снимката, на която линията й започва на сантиметър от вътрешния ъгъл на клепача. Така линията раздалечава очите й, като същевременно ги уголемява.

Ако, обратното, очите ти са раздалечени, например като на Кейт Мос, спокойно изтегли линията по целия горен клепач.

Ако си светлоока или косата ти е руса или червеникава, спокойно можеш да избереш очна линия в тъмносиньо. Друг начин да добавиш цвят към очната линия е да очертаеш отвън долния клепач с цветен молив – например в синьозелено, меко кафяво или бронзово.

Не ползвай очна линия без спирала – просто не става. Миглите ти ще изглеждат тънки и безцветни на фона на тъмната линия и отдалеч ще изглежда, че изобщо нямаш мигли (а никой не иска това). Извиващата спирала е първата и единствена любов на очната линия – тя отваря очите ти още повече и ги прави, ах, толкова големи.
 

More Hair