Следва

Изгубени в кадъра, отнесени от четката

News Екстаз във вторник: American Apparel скандализира с гола реклама, черни дни за Уол Стрийт, пишем нов правописен речник

Вероятно е от American Apparel да се шегуват добре с проблемите, които имаха, заради обвиненията в сексуален...

Events преди 12 години

Кампания на American Apparel с голо момичета в цял бански костюм

Вероятно е от American Apparel да се шегуват добре с проблемите, които имаха, заради обвиненията в сексуален тормоз на основателя Дов Чарни и фалита, от който бяха заплашени малко след това, защото е трудно да си представим цял бански topless реално освен в нечии сексуални фантазии.

И все пак провокацията е налице. И това не е първият път, в който популярнияt американски бранд привлича вниманието по този начин. Преди време се появиха кадри с жена гола до кръста, яхнала кон в панталони за езда, момиче в прозрачни бикини, което показва необезкосмения си Венерин хълм…и е факт, че всички говорят за това.



Скандално или не, Американ Апарел си остават любимците на хиляди модни блогъри по света, a Чарни, който е и изпълнителен директор на марката, е сред най-влиятелните хора в Калифорния.

Майка закри профила на 10-годишната си дъщеря във Фейсбук, след като малката се появи в провокативна сесия на френския Вог



Скандалите и провокацията в модата обаче имат сериозни последствия и потърпевши. Майката на Thylane Blondeau, момичетата, което преди време се появи в сесия на френския Вог като пораснала секси девойка, решила да премахне профила на дъщеря си във Фейсбук, за да предпази невръстното дете от всякакви болни фантазиращи си мъже. За да не обиди феновете на детето, написала и съобщение, в което обяснява за страховете си от това популярността да не навреди на дъщеря й.

Твърде вероятно е мама да съжалява задето е дала разрешение да снимат момиченцето й по този нелеп и скандален начин и браво за това. Надяваме се наистина да не видим повече подобни кадри в престижно модно списание, пък били те и дело на Карин Ройтфелд и Том Форд.

Черни дни за Уолстрийт



Уолстрийт отбеляза най-голямата си загуба от 2008 г. насам, което изплаши целия цивилизован свят. Основният индекс Dow Jones Industrial Average изгуби 5.55% и за пръв път от ноември миналата година падна под 11 000 пункта. Тези цифри са страшни.

Последствията от това са, че най-вероятно на прага на излизането от финансовата криза, ще се озовем в нова такава. Другите притеснения идват от все по-разрастващите се дългови проблеми в еврозоната и спадащото доверие на инвеститорите в политиците.

Това е доста обезпокоително предвид прогнозите за светли дни на 2011-та.

Въпреки че Европа и Америка са под пара, пазарите в Азия и Австралия разцъфтяват. Борсата в Сидни затвори с 0.4% нагоре, след като падаше с над 4%, а в Азия индексите също отбелязаха понижение, но успяха да възвърнат част от позициите си.

Цените на петрола на световните пазари вчера намаляха значително, а сривът на американските индекси, породен от понижаването на кредитния рейтинг на САЩ, рефлектира и върху цената на златото, която е изненадващо висока - 1771 долара за тройунция, от прогнозираните 1700.

Какви са надеждите и какво да очакваме през зимата на 2011-та обаче никой анализатор не се наема да прогнозира.

Дарина Павлова финансира тайно кандидат-президентската кампания на Кунева


След като от в. Всеки ден изненадващо засичат в България вдовицата на Илия Павлов, слуховете за причините тя да посети България станаха много и различни. Официално Дарина Павлова е тук за панахидата на боса на Мултигруп, която бе в събота сутрин, но в политическите среди, пак според изданието, усилено се говори, че Слави Трифонов е поканил милионерката, за да финансира предизборната кампания на Меглена Кунева, която е кандидат за президент.

Всичко това обаче са само слухове и предположения.

Освен това по време на визитата си в родината Дарина била охранявана от гардове на Силвио Берлускони, което връща съмненията на хората за връзката й с италианснкия премиер и виден женкар.

Отверка или Отвертка? Как ще бъде правилно, ще знаем с новия правописен речник

Сигурно си чул, че езиковедите пишат нов правописен речник на българския език, който ще излезе в началото на следващата година, пише 24 часа. Издателството е "Просвета".

Авторите на речника обаче все още се колебаят как да се пише толкова често изписваната неправилно дума „отвертка” (коренът на думата е въртя) и дали да я заменят с произнасяната „отверка”.

Уводът на речника, който ще се казва "Правопис и пунктуация на българския език. Основни правила", ще излезе още в началото на септември като самостоятелна книга от около 170 страници.

В него авторите ще се постараят да включат всичко, започвайки със състава на българската азбука и колебанията, идващи от влиянието на изговора.

Един от авторите на речника е проф. Владко Мурдаров, а последният правописен речник, който сега е на пазара, е озаглавен „Нов правописен речник на българския език“ е издаден през 2002 г съвместно с БАН и издателство Хейзъл. Но той няма да е съвсем актуален след 2012-та.
 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.