Следва

Толкова са секси! Четирите най-красиви плажни катастрофи

Секси ли е късата коса? И колко точно

Въпросът тръгна да се разплита от момента, в който колежката Е. сподели на оперативка, че когато споменала...

Hair преди 12 години

Въпросът тръгна да се разплита от момента, в който колежката Е. сподели на оперативка, че когато споменала пред гаджето си, че смята да се подстриже, щото "толкова е удобно за лятото, а и виж на Мишел Уилиямс колко готино й стои", той подскочил от място, търсейки панически контрааргумент, възпиращ импулса на нашето момиче.

И понеже е лято, и аргументите на Е. са абсолютно верни, решихме да поразсъждаваме върху темата Секси ли е късата коса при мацките и ако да, колко точно?

Защото знайно е, мъжете я мразят, жените я харесват. Постулат, който макар и валиден в по-малко от 100% от случаите, вече е приел силата на закон, особено във възрастовата категория 15-35. Всички момичета са с дълги, женствени коси, а тези, които могат да си го позволят, са и с плътни екстеншъни, за още по-голям ефект.

Според нас истината е друга.

Късата прическа, при единственото условие да е добре подстригана и поддържана, е много секси и много интересна сред морето от развяти кичури.

Тя е прекрасно решение за всяко момиче над 40, но също така добър избор и за всяка мацка под този възрастов хоризонт.



На първо място се сещаме за чудесния избор на Деница Атанасова, шефката на Галерията за модерно изкуство на Оборище и бъдеща булка на Краси Гергов. Красивото й лице направо сияе в ореола на съвършено русо с дължина не повече от 4 сантиметра.



Сещаме се също за Виктория Бекъм. Като изключим префърцуненото й изражение, което, макар и добре отработено, никак не й отива, късата коса й стои повече от добре и де факто е нейна запазена марка.

Точно Виктория вероятно е и най-добрият оборващ аргумент срещу тези, които твърдят, че късата прическа дори е подсъзнателен знак за липсата на интерес към секса. Та жената вече има 4 деца, мисли с Дейвид за пето и очевидно се радва на хармонични отношения ВЪПРЕКИ късата си коса.

Не сме склонни да вярваме сляпо и на друго твърдение, а именно, че дължината на дамските прически се влияе от икономическите условия. Изследване в Япония показа наскоро, че когато стопанството на държавата е в подем, младите японки предпочитат дългите коси. Обратно, когато икономиката е в криза или рецесия, късите коси са абсолютен фаворит.


Деми Мур в "Призрак" и Сиена Милър във "Factory Girl"

И така да е, на нас и двата избора ни харесват. Знаем само, че е грешка да питаш всички околни дали одобряват избора ти за промяна на прическата преди да я осъществиш. Довери се на себе си, на инстинкта и желанието си за промяна, а не на мама, шефа, гаджето, съседката и пр.

И друго, помисли добре какво е лицето ти, какъв е гардеробът ти, какво е моментното ти усещане за стил и елегантност, не прибързвай, дори и да ти се стори неотложно, подобно решение, както всички други важни решения изисква "да преброиш копчетата си", т.е. да уталожиш нетърпението. Когато обаче си премислил и си сигурен, сигурни сме и ние - ти си взела най-доброто решение.

И това няма нищо общо с кризата или секса. Казва се доверие в самия теб. Честита нова прическа. Толкова е секси.
 

Анкета

Секси ли ти е късата коса?

More Hair