Следва

Черна класика от COS

Как го прави тя – Карла Созани

Карла Созани е известна галеристка и сестра на Франка Созани, главен редактор на италианското издание на Vogue...

Fashion преди 12 години

Карла Созани е известна галеристка и сестра на Франка Созани, главен редактор на италианското издание на Vogue. Харесваме я, заради изключителния италиански стил, който демонстрира. Виждаме я най-често в компанията на сестра й по време на седмиците на модата, облечена почти винаги в черно или бяло, но с изключителен усет към детайла.



Популярна е най-вече с арт пространството си 10 Corso Como, което отваря врати през 1991 година. По времето, когато е открито 10 Corso Como е било единственото място, което събира в едно международна селекция от мода, изкуство, книги, музика и интериорен дизайн. По-късно Карла го разширява, добавяйки ресторант и малък хотел, които сама обзавежда, използвайки находки от e-bay и магазини за стоки втора ръка. През 2002 заедно с Comme des Garcons отвaрят подобно пространство в Токио. Последният й проект се намира в Сеул.


кадър от 10 Corso Como

Домът й обединява миксът от примитивните чувствени форми, които тя обича – от столовете на Alvar Aalto и Arne Jacobsen, които си купува през 70-те до склуптурирани японски вази и лампите в детски стил на Serge Mouille. Ярките нюанси, които виждаме в дома й обаче са нещо доста нетипично за нея, ако съдим по дрехите, които носи: “Обличам се в черно, затова имам нужда от цветове в дома си,” отбелязва тя.


домът на Карла

В слайдшоуто по-горе можеш да видиш и какво избра тя за себе си от колекциите пролет-лято 2011.
 

More Fashion