Следва

Силвия Кацарова се омъжва отново на 57 години за студентската си любов

Диетата на Вю София: 2 месеца според Дюкан - преживяването и резултатът

null

преди 12 години



Най-важните неща, които трябва да запомниш:
1. режима спазваш стриктно, но от позволените неща можеш да ядеш на корем;
2. водата, която трябва да поемаш на ден, е НЕ ПО-МАЛКО от 1.5 литра. Така изхвърляш протеините, които се отлагат в бъбреците и образуват песъчинки и камъни, а заедно с тях и целулита.
3. 2 супени лъжици трици на ден - най-добре сутрин трябва да стане философията на живота ти
4. никакъв алкохол, каквото и да става.
5. разхождай се поне половин час дневно - това избистря ума и не ти се налага да мислиш за парчето торта, оставено на бюрото ти - ужас, все ще се намери някой да почерпи.

Неудобства по време на диетата: промяна в настроението, постоянното пишкане (няма как с толкова много вода, която не се задържа в организма ти), смущения в цикъла (това е от личния опит), колеги, които все ти набутат парче шоколад в ръката, супермаркетите. А като отидеш в ресторант и вземеш да разпитваш какво слагат в задушената бяла риба и могат ли да ти направят омлет без сол, сирене и мазнина, си в графата непоносими клиенти. Но има вариант - поне докато си на диета и то в първата стабилната протеинова фаза, не излизай от вкъщи преди обяд или вечеря за нищо на света.

Рискове: освен медицинските, които книгата посочва (диабет или други хронични заболявания), има риск да се пристрастиш към отслабването и да не ти се иска да спреш. Бързото сваляне на килограмите и видимото ти в страхотна форма тяло ти действат като наркотик и не знаеш точно кога е най-здравословно да спреш. Затова слушай мъжа/жената до теб или приятелите, обикновено те те подсещат с досадните притеснения за теглото ти.

Резултатът:
Равномерно сваляне на мастни натрупвания по цялото тяло (ако отдавна си забравила какво е да имаш оформена талия - чувството за връщането й е неописуемо), но свободните от целулит бедра са най-хубавото преживяване. Кожата, косата и мускулите ти не се отпускат, защото не си ги лишил от протеини и вода, а дори не си стъпил във фитнес зала.

И е мит, че шоколадът помага за концентрацията, защото само който е оставал без него в продължение на няколко мъчителни седмици знае, че липсата му най-добре те стимулира да работиш. Истината е, че само така отклоняваш мислите си от какаовото блокче.

Кога е най-добре да започнеш:
Тъй като ни е известно, че без цел няма посока, постави си цел. Т.е 10, 15 или 20 килограма и я следвай стриктно. Тогава ще знаеш точно кога да започнеш, според таблицата и изчисленията в книгата, за да стигнеш до целта в точния момент. Но най-добре е след празници или в началото на пролетта.

И когато решиш да започнеш - пиши, ако имаш нужда от съвет!

More from View Sofia

More