Следва

Да или Не на късата и много широка блуза

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Анонсираният съвсем наскоро проект на американската компания е абсолютно в контекста на "Лоша реклама...

All fashion преди 12 години

DKNY лансира най-скъпата парфюмна бутилка в света. Естествено, обвързана с благотворителност. Е, не!

Анонсираният съвсем наскоро проект на американската компания е абсолютно в контекста на "Лоша реклама няма", пък била тя и напълно безвкусна. Прочутият бижутер Мартин Катц е нает за изработката на първата в света бутилка за парфюм с цена 1 милион долара. Golden Delicious на DKNY е налят луксозно в опаковка от 14-каратово бяло и жълто злато с инкрустирани 2,909 скъпоценни камъка от цял свят - тюркоазен турмалин от Бразилия с тегло 1.65 карата, 7.18-каратов сапфир от Шри Ланка, розови диаманти от Австралия и пр.

По думите на дизайнера, чиято ръчна работа по шишето в чисто професионален план оценяваме високо, скъпоценностите oформят небето над Ню Йорк сити, града, в който компанията Дона Каран е ситуирана и се свързва открай време.

Анонсът от фирмата до медиите е, че най-скъпата бутилка в света ще се продава с благотворителна цел, като нетните приходи от продажбите ще се дарят благотворително за борба с глада.
Колкото и де се насилваме, двете действия - да правиш златни бутилки, обсипани с диаманти и сапфири, да изписваш името си с турмалинови букви, и да се заявяваш с това си действие като основен борец срещу немотията, и дори по-лошо - с глада, ни се струва нахално, безсмислено и по американски помпозно, а това не е и никога няма да бъде модерно.

Колекцията на Анна Вест на Седмицата на модата в Копенхаген



Въпреки че харесахме много, даже забленувахме за някои от кожените хрумки на Анне Вест, показани на скоро приключилата седмица на модата в Копенхаген, идеята за това колко точно, плътно или не, и само лицето ли или и шията и деколтето да са ни намазани с крем, вероятно със силен защитен фактор, не ни хареса.

Сякаш към края на сезона, характерен с летните анти-ейдж защити, вече не ни се гледат толкова буквални неща. А и червеното червило на някои от моделите върху белилото прилича повече на огнестрелна рана, отколкото на сочни устни, жадни за целувки.

Jeff Koons за Harper's Bazaar



Авторът на снимките - Джеф Куунс твърди, че се е вдъхновил едновременно от фотосите на Туиги от 60-те и от някой от най-интересните дизайнерски творения за идния сезон.



В кадрите са използвани гащеризон на Шанел, кафтан на Живанши, обувки на Том Форд и прочие, все от колекциите им Есен-Зима 2011/2012, но истината е, че са скучни, преднамерени и с доста евтино звучене, което е недопустимо при подобен първоначален замисъл като този тук.

Сватба като в Дисни приказка




Всички момичета и жени по света вече са полудели по предстоящата сватба на Бела и Едуард. Кои Бела и Едуард? Как кои – вампирът и любимата му от безкрайната сага „Здрач”. Вълнението каква ще е роклята за големия приказен ден на Бела граничи с вълнението около роклята на Катрин Мидълтън за Кралската сватба. Засега се знае само, че дизайнерът ще е Каролина Херера.

Всички фенки на „Здрач” - малки момичета, тийнейджърки и жени - си мечтаят да се оженят в същата рокля, но не всички могат да си позволят Каролина Херера. Затова дизайнерът на име Алфред Анджело услужливо ще предложи по-евтина имитация на модела. Неговите неоригинални творения се ще се предлагат на сайта му Disney Fairytale Weddings by Alfred Angelo (http://www.alfredangelo.com/disney/).

Супер – сега вече може да позволиш на Дисни да брандира сватбата ти и да си играеш на принцеса от тийнейджърски филм. Само че, това не е игра на кукли. Това е наистина!

И независимо дали е Херцогиня Катрин или Бела сватбена икона, много е безвкусно да имитираш нечия дизайнерска рокля и да се рекламираш с това.

Новата брошка на Баленсиага…



е вдъхновена от френски военен медал. Златна е. Украсена е с котва и малки кристали. Според Vogue можем да я носим с „градска униформа”. Все пак бихме предпочели някоя по-нежна и женствена брошка, или пък истински винтидж с истинска история – военни и социалистически значки, някои от които много интересни, не липсват в антикварните магазини. Това творение на Никола Геские за Баленсиага изглежда… неочаквано евтино и дори фалшиво, въпреки блясъка си.
 

More All fashion