Следва

Трансформърс: Представи си Мариана Попова

Rodarte за Opening Ceremony: Принтове за чудо и приказ, скандинавски мотиви и кожи с косъм и други фантастични неща

Америка си няма свой Алекзандър Маккуийн, но Rodarte поне напомнят за него. Колекцията им за марката Opening...

All fashion преди 12 години

Америка си няма свой Алекзандър Маккуийн, но Rodarte поне напомнят за него. Колекцията им за марката Opening Ceremony е мечтателна, много романтична и старовремска. Вдъхновена е от някаква вълшебна представа за Скандинавия, такава като от приказките за Снежната кралица или Кай и Герда.

Колекцията на Rodarte влиза в категорията „висша мода, която може да се носи”. Дизайнерките ни вдъхновяват с рокли с волани и къдрички, фигурални чорапогащници, широки панталони с едър принт на цветя, малки прибрани якички вместо дълбоки деколтета.

Вълнените рокли в бяло и червено, комбинирани с плътен бял чорапогащник, ни карат да мечтаем за Коледа край камината и мирис на борови иглички, нищо че още е август.

Колекцията не е само наивно-невинна обаче. Има и няколко дрехи, които показват другата страна на Скандинавия – тъмна и готическа, такава, каквато е в сезона на почти непрекъсната нощ. Дългите черни поли, прозрачни чорапи на черно райе, лъскави черни палта от кожа с косъм предлагат по-смел и опасен чар за зимата.



Колекцията е доста смела за носене, макар и това да е найната основна цел. Дали би облякъл нещо толкова ексцентрично в новия сезон, ще ни кажеш ти, но ние определено бихме пробвали приказния принт от горе до долу в комбинация с панталон и риза.




















 

More All fashion