Следва

Когато искаме големите очи на Туиги

Косите на есента - най-красивите вдъхновения от подиума на 2011-2012

Фиксирани върху дрехите и аксесоарите, често изпускаме от поглед предложенията на дизайнерите за косите, за...

Hair преди 12 години

Фиксирани върху дрехите и аксесоарите, често изпускаме от поглед предложенията на дизайнерите за косите, за цветовете им, за начина на сресване, за нюанса в разположението на пътя, в дължината или броя на фибите.
Абсолютно немаловажен детайл, като се има предвид, че истинският акцент в модата и нейното интерпретиране е индивидуалността.

Една нова, свежа прическа не винаги изисква кардинална промяна, напротив. Една шантава плитка, може и две, 8 фиби вместо обичайните за теб 4, по-светъл и рискован нюанс на русото вместо традиционното, на което си свикнал, са средствата за това новото ти палто да изглежда още по-красиво, а съвършената форма на деколтето да се забелязва страшно отдалеч.

Новия сезон идва с приблизително следното мото: "колкото по-дълга е косата, толкова по-добре". Нормално, кичурите предполагат много повече варианти, страхотно разнообразие, лесно реализиране на идеите. Ето защо, ако косата не е достатъчно дълга, на помощ този сезон ще дойдат всички видове удължители. Всъщност те се повече на почит за предстоящата есен от всеки друг път.

Винтидж звученето в прическите е големият хит. Косите отговарят на силуета, на кройката. Вълните, фиксираните на челото бретони, плитките в най-разни варианти са много "в момента". Това са прически носталгични, женствени, красиви, и обикновено стоят добре на всяко слабо, фино лице. Вариациите са безкрайни, можеш да оформиш меки, плавни вълни, да разделиш косата на път и да ползваш ролки, да фиксираш с фиби отпред, докато отзад леко прикрепиш с ластик.

Малко по-модерния вариант на старовремското звучене е заигравката с плитките. Множество малки или пък две дебели отстрани, плитките в косите са много женствено решение и обикновено са подходящи за страшно много поводи. Всеки с дължина на косата до рамото и надолу може да експериментира до насита, вариантите са още повече, ако има кой да помогне със сплитането, най-вече на тила, но и собствените ръце и въображение са достатъчни, ако усещаш този тип тенденция като "твоя".

Прибраната коса продължава да бъде изключително предпочитана от дизайнерите за есента и зимата, главно заради неоспоримите женственост и елегантност. Десетки са начините за стайлинг като този, но сякаш най-доброто, за което се сещаме и което виждаме преимуществено и на подиума са гладко оформените отпред коси, със средно разположени кок или опашка отзад. Често срещаме и високия, балерински кок, който толкова харесваме за вечер.

More Hair