Следва

Do it yourself: Метален детайл в косите от ринг за салфетки и бутилки

Когато искаме големите очи на Туиги

Големите, широко отворени очи винаги са били основен критерий, за да определим нечие лице като атрактивно. И с...

Hair преди 12 години

Големите, широко отворени очи винаги са били основен критерий, за да определим нечие лице като атрактивно. И с огромните очи ще помним винаги лицето на Туиги - моделът икона през 60-те и 70-те.

Според учени, на подсъзнателно ниво ги свързваме с младост и добро здраве, и именно затова се чувстваме привлечени. Каквато и да е причината, истината е една – големите очи са красиви и всички искаме да ги имаме. А ако нямаме този късмет, то поне имаме пълен арсенал от козметика, готова да работи в наша полза.

За тоооолкова големи очи, първото нещо, което трябва да направим, е да премахнем всякакво подпухване. То прави дори големите очи хлътнали, какво остава за по-малките. Освен да нанесем околоочен крем, предназначен специално за целта, или да заложим на домашните трикове от рода на компрес със студени пликчета черен чай или студени лъжици, трябва и да намалим солта, която приемаме. Както знаем, тя е отговорна за задържането на течности в цялото тяло, особено видимо е това при клепачите. Също така, спим ли на твърде ниска възглавница, никога няма да се събудим със свеж поглед.

Ползваме ли коректор за прикриване на тъмните кръгове, трябва да знаем, че светло отразяващият такъв не винаги е добро решение - леко матовият е по-благодатен за постигане на желания ефект „очи на кошута”.

Опушеният грим е супер секси, но искаме ли големи като на стара руска кукла очи, по-добре да направим следното: нанасяме сенки в телесен нюанс на целия горен клепач, а ако все пак искаме повече драма, нанасяме и по-тъмни, но само в края на клепача и в извивката му.



Ако погледнем последната снимка на Мария Илиева, която ще e част от журира в XFacotr, новия музикален формат, можем да дадем чудесен пример за това как опушеният грим смалява окото и някак затваря клепача. При условие, че имаш голямо и изразително лице, не бива да криеш очите под напластен черен грим. Черните очи на поп певицата биха изглеждали божествено с една фина очна линия и фина спирала на горните клепачи.

Ако искаш да постигнеш ефекта на големите очи на Туиги, очната линия трябва да е прецизна, леко излизаща извън очертанията на окото. Подчертаването отдолу визуално смалява погледа, но комбинирано с бял молив от вътрешната страна на клепача, можем да постигнем точно обратния (или желания) ефект.



И най-важното - спиралата. Ако имаме големи очи, които искаме да направим още по-големи, можем да нанесем и на долните мигли - освен, че увеличава, е и адски актуално. Но ако случаят не е такъв, по-добре да заложим само на горните, като преди това безстрашно оформяме миглите с извивачка.

Ако комбинираме всички тези трикове с перфектно оформени вежди и пълноценен сън, имаме чудесна основа за очите на Туиги и влизаме директно в тенденцията - завръщане към 60-те.

More Hair