Следва

Мис България - голота плюс титла или защо нашите момичета са все по цици, а по света не е така

Бодра смяна

Когато работим по цял ден, а в същото време искаме да поддържаме задоволителен социален и личен живот и да изглеждаме добре...

Health преди 12 години

Когато работим по цял ден, а в същото време искаме да поддържаме задоволителен социален и личен живот (социалният определено често изостава), както и да изглеждаме безупречно, всичко се свежда до това да бъдем енергични или да имаме бърза мисъл, да освежаваме офиса с остроумни коментари по адрес на колегите и да сме безупречни в работата си.

Добре познаваме чувството на умора още от сутринта, нулевата мотивация през деня и тоталната апатия вечерта, но има и вариант, в който да седнеш зад бюрото с чист ум и отдадено на работата сърце всеки ден. Започни от утре или по-скоро още от тази нощ!

Успяхме да идентифицираме моментите, в които сме най-податливи на умора, и съставихме безпогрешен план, който ще ни позволи да я предотвратим.

Как да спим. Вместо да се успиваме, нека опитаме да ставаме всеки ден по едно и също време, възползвайки се от светлината. Не бива да пускаме пердетата си нощем, освен ако не живеем на изключително светло през нощта място. По този начин ще се събудим от слънчевата светлина и дори това да е доста рано, пак ще бъдем по-енергични, отколкото ако разчитаме на аларма – просто така е заложено в мозъка ни. Дори през уикенда е добре да си осигурим ярка светлина веднага след като станем, дори да сме решили да спим до насита.

Какво да ядем
. Вместо да прекаляваме с бързите въглехидрати, нека си оставим място за малко протеини. Така ще имаме стабилни нива на енергия, вместо хаотични спадове, причинени от захарта. Овесени ядки за закуска, две филии пълнозърнест хляб на обяд, малко ориз или паста на вечеря – това е всичко, от което имаме нужда.

И кога точно да ядем. Вместо да гризем нещо през целия ден, трябва да се храним в едни и същи часове всеки ден. Хаотичното ядене е най-големият враг на тонуса ни - ако тялото ни очаква закуска в 7 и обяд в 12, най-лошото, което можем да направим, е да го лишим от едното или другото. Свикнем ли организма си на определени часове, в които да го зареждаме с храна, той ще ни се отблагодари.

Кога да пием кафе. Вместо чашата кафе да е първото нещо, към което посягаме сутрин, нека го оставим за по-късно. Ако пием кафе към 10 часа, вместо веднага след ставане, ще избегнем нуждата от повече кофеин през деня - ще ни трябва най-много още едно, в ранния следобед. Това със сигурност ще подобри качеството на съня ни и лекотата, с която се потапяме в него.

Да преодолеем следобедната умора. Вместо да хапваме шоколад или да подремваме, по-добре да се разходим за кратко. Колкото и да си заета, десетминутната разходка ще те освежи повече от силно еспресо и нещо сладко. Чистият въздух и светлината са необходими, за да разсъниш тялото си, за което е нормално да се уморява в средата на следобеда. Малко ядки и някакъв плод също няма да навредят.

И да се отпуснем преди сън
. Вместо да ровим в интернет, нека четем книга или да погледаме телевизия. Яркият монитор определено не ни настройва на вълна сън. Същото се твърди и за телевизора, но ако гледаме нещо приятно и ненатоварващо (или просто безсмислено), мозъкът ни всъщност спира да мисли и си почива. Разбира се, книгата си остава класически и заслужен победител в надпреварата за приятел на заспиването - освен това, все пак трябва да се грижим и за културата си.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.