Следва

Сандвичи с домат и бобена паста

Диетата на View Sofia: как да се вталиш с таратор

След лесното и вкусно отслабване с банани, което ти споделихме миналата седмица...

Life преди 12 години

След лесното и вкусно отслабване с банани, което ти споделихме миналата седмица, продължаваме поредицата с едно не по-малко ефективно предложение, а именно: отслабване с таратор. Вдъхновихме се от конкурса ни „Моите любими бели неща” не само защото киселото мляко е наше любимо нещо (за хапване), но и защото помага за поддържане на блестяща усмивка.

Надали е някаква тайна, че краставиците и киселото мляко са желани храни за всеки режим, но комбинираме ли в така познатата лятна супа, ефектът е съвсем задоволителен. Отсега правим уговорката, че не става дума за типът таратор, който по принцип всички обичаме- с много зехтин, орехи и високомаслено кисело мляко. Желаеш ли да се вталиш, мазнината (включително ядките) или отсъстват, или са сведени до минимум, а млякото е най-много с 2% масленост. Добре е да избягваш съвсем обезмаслените, тъй като нито са вкусни, нито полезни, а няма и да те заситят.

Този режим е много подходящ за топлите дни, които за наша радост ще продължат още известно време, поради добре познатите разхлаждащи свойства на таратора. Краставиците и задължителният копър са прословути „чистачи” на излишната вода от организма, така че освен че отслабваш, изхвърляш и ненужните токсини. Резултатът му е изпробван и смеем да твърдим, че няма и да усетиш как ще се сбогуваш с три килограма за седмица. Ето какво се яде:

Закуска: добре е да бъде на основата на кисело мляко, единствено сега можеш да си позволиш и плодове. Ако водим активен живот, малко овесени ядки също са добре дошли.

Обяд и вечеря
: голяма купа таратор, придружена от филийка-две (малки!) пълнозърнест хляб, а ако се оплакваш от задържане на течности, варени картофи без сол.

Сигурно е, че няма да страдаш от пристъпи на силен глад, но за по-сигурно си приготви по-голямо количество таратор, в случай на следобедно желание за предателство на диетата, съответно натъпкване с шоколад. Също така, този режим не обещава драстично намаляване на теглото в случай на наднормено такова, а е предназначен за изчистване на онези последни няколко килограма, които все ни тормозят и ни пречат да изглеждаме перфектно в скини дънките си.
 

More Life