Следва

News Екстаз в четвъртък: Меган Фокс се трансформира, Стив Джобс напуска Apple, Ирина Шейк се смята за умна, Емануел Алт не харесва всяка голота

Андрей Кончаловски ще представи в София новия си филм

Дом на киното, в партньорство с „Жокер Медия” и Руския културно-информационен център, не само организират панорама на известния руски режисьор...

Movies & TV преди 12 години

Дом на киното, в партньорство с „Жокер Медия” и Руския културно-информационен център, не само организират панорама на известния руски режисьор Андрей Кончаловски, но и дават възможност на почитателите му лично да се срещнат и разговарят с него. Това ще се случи на 7-ми септември от 19 часа, преди прожекцията на предпоследния му филм „Лустро”, проследяващ живота на младо момиче, което сменя родния си миньорски град с Москва, където мечтае да пробие като манекенка.

На следващия ден, отново в 19 часа, е ще се състои и събитието, което е основна причина за посещението на режисьора, а именно премиерата на най-новия му филм „Лешникотрошачката 3D”, в който участват Джон Туртуро, Юлия Висоцка и малката сестра на Дакота Фанинг, Ел. Критиците предвещават касов успех и не без основание се смята, че лентата ще участва в следващата надпревара за Оскар. Следващите филми в програмата обхващат цялото му творчество, от 60-те години до днес.



Кончаловски е роден в Русия през 1937 г., но от години живее в Америка. Освен с дълбоките си филми, е известен и с факта, че е брат на Никита Михалков. Започва кариерата си в киното като асистент на великия Андрей Тарковски - достойно начало на една успешна кариера.

Повече за програмата очаквайте в сайта на Дома на киното
Билетите за всички прожекции са на цена 5 лв.

More from View Sofia

More Movies & TV